UA-49499200-1

Αναβαθμίζονται λειτουργικά και εκσυγχρονίζονται τα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Ξεκίνησαν οι εργολαβίες λειτουργικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού τριών Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, με την εγκατάσταση των αναδόχων από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα οι επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, με προϋπολογισμό εργασιών 200.000,00 €, το Κέντρο Υγείας Γυθείου με προϋπολογισμό 192.000,00€ και το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως με προϋπολογισμό 200.000,00 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την έναρξη των εργασιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα συγκεκριμένα έργα εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας του νομού, περιλαμβάνουν σημαντικές εργασίες, που βελτιώνουν τις υποδομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και στους επισκέπτες τους».

Επίσης ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας για την καλή συνεργασία που οδήγησε στην αδειοδότηση των υγειονομικών δομών, στην συμβασιοποίηση και στην έναρξη των έργων.

Τέλος ανέφερε ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας θα υπογράψει σύμβαση για την υλοποίηση εργασιών και για το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76