UA-49499200-1

Αλέξης Τσίπρας: «Τώρα σκληρή μάχη με τα ΕΝΤΟΣ κατεστημένα»

13.7.2015_Αλέξης Τσίπρας - Τώρα σκληρή μάχη με τα ΕΝΤΟΣ κατεστημένα

Για «δύσκολη συμφωνία», μετά από «6μηνη μάχη», με «δύσκολες αποφάσεις» για «υφεσιακά μέτρα», που θα επιβαρύνουν και «όσους ξέφευγαν ή είχαν βρει τον τρόπο να ξεφεύγουν προστατευόμενοι από προηγούμενες Κυβερνήσεις», έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης για την Ελλάδα Συνόδου Κορυφής των “19”, στις Βρυξέλλες.

 

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για μία «σκληρή μάχη», που διήρκησε έξι μήνες, με «δύσκολες αποφάσεις», απέναντι στην «υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων των πιο ακραίων συντηρητικών “κύκλων” στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

«Ήταν μία δύσκολη συμφωνία, κατά την οποία αποτρέψαμε την επιδίωξη της μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στο Εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε σ’ αυτήν τη σκληρή μάχη την αναδόμηση – αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της σημερινής συμφωνίας.

 

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος, επίσης, στις Ελληνικές διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σημαντική παρακαταθήκη» για «την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη».

 

«Η Ελλάδα θα συνεχίζεται να αγωνίζεται προκειμένου να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη να ξανακερδίσουμε τη χαμένη Εθνική μας κυριαρχία. Τη λαϊκή μας κυριαρχία την κερδίσαμε, το μήνυμα της Δημοκρατίας, το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη και όλον τον κόσμο. Αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη», πρόσθεσε.

 

«Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν είναι αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή και έχουν υφεσιακό χαρακτήρα. Έχω όμως την πεποίθηση ότι, το πακέτο των 35 δις Ευρώ που καταφέραμε, η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία, θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές, στους επενδυτές ότι, το Grexit αποτελεί παρελθόν και αυτή η αίσθηση μπορεί να δημιουργήσει το “κύμα” των επενδύσεων, που θα αντισταθμίσει τις υφεσιακές τάσεις», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

 

Μιλώντας για τα μέτρα αυτά, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως, «στη μάχη αυτή μέχρι τέλους», θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. «Δεν θα πληρώσουν πάλι μόνο αυτοί, που όλα τα τελευταία χρόνια πέρναν τα βάρη στους ώμους τους. Αυτή τη φορά θα πληρώσουν και αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουνε ή είχαν βρει τη δυνατότητα να ξεφύγουνε διότι τους προστάτευαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις», είπε.

 

«Σας δίνω μία υπόσχεση: Όσο σκληρά παλέψαμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό έξω, στην Ευρώπη, τώρα το ίδιο σκληρά πρέπει να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των κοινωνικών δυνάμεων και εις βάρος της ολιγαρχίας, που την οδήγησαν ως εδώ και αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια η οποία ξεκινάει από αύριο», ολοκλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή: epoli.gr

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76