UA-49499200-1

Αισθητική και πολιτική

25.5.2015_Αισθητική και πολιτική

Πώς και γιατί συνδέεται η αισθητική με την πολιτική; Πώς συμβάλλει ο εγκέφαλος και πώς το περιβάλλον στην αντίληψη και απόλαυση της ομορφιάς; Είναι το γούστο τόσο υποκειμενικό όσο νομίζουμε; Μπορεί κανείς να μιλάει στον ενικό αριθμό για τέχνη όταν υπάρχει ένα πλήθος διαφορετικών καλών τεχνών; Ποια είναι η σχέση του έργου τέχνης με τον καλλιτέχνη και ποια με τον θεατή;

Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο: «Θεωρίες Τέχνης-Εμπειρίες Τέχνης» που θα πραγματοποιηθεί από αύριο, Τρίτη 26 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α.. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ομάδα φοιτητών «Ακαδημαϊκές Αναζητήσεις» και τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ.

«Το Συνέδριο θέτει σε πρώτο πλάνο και μελετά ένα από τα, ίσως, πιο ενδιαφέροντα ζητήματα που έχουν απασχολήσει εδώ και αιώνες τη διανόηση: την τέχνη και την αισθητική. Ένας σημαντικός αριθμός καθηγητών και ειδικών επί του θέματος θα τοποθετηθεί και θα συζητήσει διάφορες όψεις του ζητήματος, όπως η συμπλοκή του αισθητικού με την πολιτική, η επίδραση του εγκεφάλου και ψυχικών νόσων στην αντίληψη της ομορφιάς, η αισθητική μέσα από τη φιλοσοφική ματιά, σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις, καθώς και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως μουσικά διαλείμματα με συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων, προβολή κινηματογραφικής ταινίας αλλά και μάθημα χορού με το οποίο θα κλείσουν οι εργασίες του Συνεδρίου.

Η ομάδα φοιτητών «Ακαδημαϊκές Αναζητήσεις» είναι μία ανοιχτή ομάδα φοιτητών, μη θεσμική η οποία ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων που έχουν σκοπό τη διερεύνηση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό γύρω από ορισμένα θέματα επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76