UA-49499200-1

Αγώνας σκάκι «Σιμουλτανέ» στους Μολάους

2.9.2016_Αγώνας σκάκι Σιμουλτανέ στους Μολάους

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας, διοργανώνει αγώνα επίδειξης σκάκι «Σιμουλτανέ», ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων.

Τον αγώνα «Σιμουλτανέ» θα δώσει η WFM Μαρία Στεφανίδη, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα μέχρι 50  αντιπάλους.

Συμμετοχές στα τηλ. 6977890997, 2732360533
Ώρα έναρξης 10:30 π.μ.

Τι είναι το «Σιμουλτανέ»
Το «Σιμουλτανέ» είναι η διεξαγωγή αγώνα (συνήθως επίδειξης) στο σκάκι, στη διάρκεια του οποίου ένας έμπειρος σκακιστής παίζει ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους

Εκτός από την πνευματική προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει, χρειάζεται να διαθέτει και αρκετά μεγάλη φυσική αντοχή, γιατί είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τους κανονισμούς, να στέκεται όρθιος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος συχνά μπορεί να διαρκέσει και 4 ώρες (για 40-50 συμμετοχές).

Το μυστικό για τον σολίστα είναι να παίζει γρήγορα, αιφνιδιάζοντας έτσι τους αντιπάλους του, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να παίξουν μόλις παρουσιαστεί ο μετρ στη σκακιέρα του καθενός. Από την πλευρά των πολλών, προκειμένου να έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, πρέπει να παίζουν δυνατά, να συνεχίζουν το παιχνίδι μέχρι τέλους για να καθυστερούν τον ισχυρό παίκτη.

Πρόκειται για ένα θεαματικό και διδακτικό αγώνα για τους νέους σκακιστές, που τους δίδεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους.

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76