UA-49499200-1

«Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά» στο αρχαίο θέατρο Γυθείου

H θεατρική παράσταση με τίτλο «Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά» του θεατρικού οργανισμού «Κάτω από τη γέφυρα», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Αυγούστου και την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30, στο αρχαίο θέατρο του Γυθείου. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται προκράτηση θέσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr/2020/12/oli-i-ellada-enas-politismos/

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (συνολικά 100 θέσεις). Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ. και απευθύνεται σε παιδιά από 7-8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων.

Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στη «οθόνη» που αποτελεί μέρος του σκηνικού.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική – Τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσέκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Χατζιάρας
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Ερμηνεύουν: Πελαγία Αγγελίδου, Σοφία Αγγελικοπούλου, Νίκος Καραστέργιος, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας, Τάκης Στάγκος, Νίκος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76