UA-49499200-1

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εννέα υποτροφίες για διπλωματούχους του ΕΜΠ

23.5.2014_Ίδρυμα Ευγενίδου Εννέα υποτροφίες για διπλωματούχους του ΕΜΠΣυνολικά εννέα υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές προκηρύσσει το Ίδρυμα Ευγενίδου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Από αυτές οι πέντε αφορούν το εξωτερικό και οι τέσσερις το εσωτερικό, ενώ απευθύνονται σε διπλωματούχους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το ετήσιο ύψος των υποτροφιών ορίζεται στο ποσό των 6.000 δολαρίων ΗΠΑ για το εσωτερικό και 12.000 δολαρίων για το εξωτερικό. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 27ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν ήδη γίνει δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ ή σε αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, να μην διαθέτουν επαρκή οικονομικά μέσα, να μην επιχορηγούνται για μεταπτυχιακές σπουδές από άλλες πηγές και ο βαθμός του διπλώματός τους να μην είναι κατώτερος από 7,5.

Για την επιλογή των υποτρόφων, οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στο γνωστικό αντικείμενο μέρους ή όλου των κυρίων κατευθύνσεων της σχολής από την οποία προέρχονται. Για την έκδοση των αποτελεσμάτων θα ληφθούν υπόψη ο βαθμός του πτυχίου κατά 40%, η γραπτή εξέταση κατά 40% και η συνέντευξη κατά 20%.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 7 Ιουλίου και οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 14 Ιουλίου.

Η εξεταστέα ύλη θα αναρτηθεί στις 11 Ιουνίου στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ευγενίδου (http://www.eugenfound.edu.gr/) και στον ιστότοπο του ΕΜΠ (http://www.ntua.gr/ – ανακοινώσεις υποτροφιών).

 Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76