UA-49499200-1

Ήττα για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας στον 1ο ημιτελικό κυπέλλου Λακωνίας

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Με σκορ 0-3 έληξε ο 1ος ημιτελικός για το κύπελλο Λακωνίας, ανάμεσα στο ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας και τον ΑΡΗ Σκάλας – την μοναδική ομάδα της Λακωνίας που αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική – ο οποίος έγινε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στο γήπεδο Μονεμβασίας.

Ήταν ένα ισορροπημένο, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι και το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του.

Η ομάδα της Μονεμβασίας παρ’ όλο που αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές ελλείψεις είχε καλή αγωνιστική εικόνα, αλλά κάποια ατομικά λάθη και τα λανθασμένα – για ακόμα μια φορά σε βάρος της – σφυρίγματα του διαιτητή Σπ. Λιάρου, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των φιλοξενούμενων, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 2΄ με τον Μιχ. Κοντάκο να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή και τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ Σκάλας Χρ. Πιερράκο, να διώχνει με ωραία επέμβαση στη δεξιά του γωνία, τον Δ. Ράντεφ να παίρνει το ριμπάουντ και να γυρίζει την μπάλα προς την περιοχή, με τους αμυντικούς του ΑΡΗ να διώχνουν πλάγια.

Στο 15΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ πλάγια και δεξιά. Ο I. Χρήστου έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας του ΚΑΣΤΡΟΥ Στ. Πετράκης προσπάθησε να διώξει, η μπάλα όμως κατέληξε στον Αντ. Σεμερτζάκη, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23΄ο ΑΡΗΣ κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ ο Στ. Πετράκης σηκώθηκε και έδιωξε τη μπάλα, με τον διαιτητή Σπ. Λιάρο να δείχνει προς έκπληξη όλων το σημείο του πέναλτυ, καταλογίζοντας φάουλ στον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ.

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο παρά την υπόδειξη του Α΄ βοηθού Π. Σόβολου δεν καταλόγισε ο διαιτητής. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο I. Χρήστου κάνοντας το 0-2 .

Στο 37΄ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιχ. Κοντάκου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του ΑΡΗ Σκάλας.

Στο 42΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στο χώρο του κέντρου, το οποίο εκτέλεσαν γρήγορα, με την μπάλα να κυλάει. Ο διαιτητής άφησε, κακώς, το παιχνίδι να συνεχιστεί, ο Παπασπυριδάκος έκανε τη σέντρα και ο Σεμερτζάκης έγραψε το 0-3, που ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.

Στο 63΄ο Λ. Παπασπυριδάκος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και προσπάθησε να περάσει και τον τερματοφύλακα Στ. Πετράκη, όμως ο τελευταίος με ωραία προσπάθεια σταμάτησε τον επιθετικό του ΑΡΗ, αποσοβώντας το 0-4.

Στο 70΄ο Μιχ. Κοντάκος με ατομική προσπάθεια βρέθηκε αριστερά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά το δυνατό αριστερό του σουτ έδιωξε με ωραία απόκρουση ο Χρ. Πιερράκος .

Με σοβαρά λάθη η διαιτησία του Σπ. Λιάρου, κακή η επικοινωνία με τους βοηθούς  – παρά την ύπαρξη ενδοεπικοινωνίας – σε ένα ήσυχο και σχετικά εύκολο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Στ. Πετράκης, Κ. Σγούρδας, Δ. Ράντεφ (79΄ Όμ. Πελτέκης), Π. Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός, Σπ. Παπούλιας, Π. Μπούμπαλης, Ν. Βλάχος (70΄Ι.Τζώρτζης), Αν. Ντιακονέσκου (77΄Γ. Λιβανός).
ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ: Χρ. Πιερράκος, J. Dernova, Er. Warden, Α. Σταυρόπουλος (75΄ Τρ. Χρυσικάκος), Γ. Μπόγρης, Ι. Χρήστου, Γ. Κανελλάκης, Δ. Λιναρδάκος, Λ. Παπασπυριδάκος, Α. Σεμερτζάκης, Ε. Παρασίδης.

Check Also

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου …

G-EZ117CQG76