UA-49499200-1

Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά!

11.4.2015_Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά!Η Ανάσταση: Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πηγαίνουμε στην εκκλησία. Εκεί γίνεται η Πρώτη Ανάσταση. Αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και οι πιστοί πηγαίνουν στις εκκλησίες κρατώντας άσπρες λαμπάδες. Το Άγιο Φως έχει φτάσει σε όλες τις εκκλησίες από τον Τάφο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Κάποια στιγμή της λειτουργίας, σβήνουν όλα τα φώτα και ο ιερέας βγαίνει από το ιερό με το Άγιο Φως λέγοντας «Δεύτε λάβετε φως!» και ανάβει τις λαμπάδες των πιστών.
Σε λίγο όλοι βγαίνουν έξω από τον ναό και διαβάζεται το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως. Εκεί μαθαίνουμε ότι, όταν πήγαν οι μυροφόρες στον τάφο του Χριστού, βρήκαν τον βράχο μετακινημένο και τον τάφο άδειο! Οι μυροφόρες τρόμαξαν, αλλά ένας άγγελος τους είπε ότι ο Χριστός αναστήθηκε και να τρέξουν να το αναγγείλουν στους μαθητές Του. Τότε, ιερείς και πιστοί ψάλλουν μαζί το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…» ενώ ανταλάσσουν μεταξύ τους και το φιλί της αγάπης.

 

Εκδόσεις: Πατάκης

 Συγγραφείς:

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά, “Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας”. Το 1997 κυκλοφόρησε ο “Τριγωνοψαρούλης”, που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του -μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό “Διαβάζω” κ.τ.λ. Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ συναντάει συχνά τους αναγνώστες του, σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικού τμήματος της IBBY) για τη διετία 2008-2010.

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές “Χωρίς Σωσίβιο” και “Στα Βαθιά” που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις “Πατάκη”.

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76