UA-49499200-1

Έφυγε…μια Αρχόντισσα

8.11.2014_ Έφυγε μια ΑρχόντισσαΣτις 8 Οκτωβρίου 2014 απεβίωσε στο νοσοκομείο των Μολάων και κηδεύτηκε την επομένη στο Χάρακα, η Μαρίκα Πετρολέκα χήρα Δημητρίου Πετρολέκα, σε ηλικία 84 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Χάρακα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου και με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων πρωτοφανούς σε αριθμό (σαράντα), από την Αθήνα και την περιφέρεια των Μολάων, όπου υπηρετεί ως Αρχιερατικός Επίτροπος ο π. Γεράσιμος Πετρολέκας, υιός της αποθανούσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, παρά την επιθυμία του, δεν παρέστη λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης πρωτοφανής υπήρξε η παρουσία γνωστών και φίλων από την  ευρύτερη περιοχή και κυρίως από Μολάους, όπου με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν τη νεκρώσιμο ακολουθία και την ταφή.

Η Μαρίκα, κόρη του Δημητρίου (Τζίμη) Παπαγεωργίου, είχε παντρευτεί τον Δημήτριο Πετρολέκα με τον οποίο απέκτησαν τέσσερα εκλεκτά παιδιά. Τον Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο που ζει και διακονεί στους Μολάους, τον Αναστάσιο που ζει αποκατεστημένος στην Αθήνα , την Κούλα που ζει παντρεμένη στην Πάτρα και τον Γιάννη που ζει στο χωριό, πιστός και δυναμικός εργάτης της γης.

Η απώλεια της Μαρίκας λύπησε και συγκίνησε βαθιά εκτός από τους συγγενείς όλους όσους την γνώρισαν, γιατί ήταν πρόσωπο πολύ αγαπητό, όπως και αυτή είχε αγάπη προς όλους τους ανθρώπους. Ακόμα υπήρξε μια άξια γυναίκα έζησε όλα της τα χρόνια στο χωριό με υποδειγματική αξιοπρέπεια, με σεμνότητα, με σοβαρότητα λόγων και πράξεων και κυρίως με εργατικότητα, αντιμετωπίζοντας με υπομονή όλες τις δύσκολες συνθήκες της ζωής στο χωριό. Κυρίως όμως υπήρξε μια σωστή μάνα που μεγάλωσε τα παιδιά της με χριστιανικές και ηθικές αρχές. Τα τελευταία χρόνια την ταλαιπώρησαν διάφορες ασθένειες που τις αντιμετώπισε με καρτερία, έχοντας την αμέριστη αγάπη όλων των παιδιών της. Τα δύο τελευταία χρόνια λόγω ασθένειας τα πέρασε στους Μολάους κοντά στον π. Γεράσιμο , ο οποίος και την περιποιείτο με περισσή φροντίδα.

Δεν γράφω περισσότερα , γιατί ως αδελφός μπορεί να φανώ υπερβολικός, όμως είναι πολύ λίγα όσα έγραψα για το πρόσωπο της αγαπημένης αδελφής μου. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι μετά των δικαιών.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας αδελφή.

Θεόδωρος Παπαγεωργίου   

Check Also

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε …

G-EZ117CQG76