UA-49499200-1

Έρχεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Καναδά

Φέτος, υπάρχει ένας νέος τρόπος για τους παραγωγούς και τις εταιρείες ελαιολάδου να προσελκύσουν την προσοχή Καναδών καταναλωτών: ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Καναδά (CIOOC 2021- Canada International Olive Oil Competition).

Ο διαγωνισμός Canada IOOC 2021 θα βοηθήσει επίσης τους αγοραστές να μάθουν τις επωνυμίες των υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων (EVOO) και όπως επισημαίνει ο διοργανωτής κ. Γιώργος Κουβέλης, «Eαν ένας παραγωγός ελαιολάδου ή μια εταιρεία ελαιολάδου κερδίσει ένα Καναδικό βραβείο CIOOC 2021, το προϊόν τους θα γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για όσους είναι έτοιμοι να επεκταθούν παγκοσμίως, ο Καναδάς μπορεί να είναι μια ιδανική χώρα για να ξεκινήσουν. Η λέξη Canada είναι παγκόσμιο εμπορικό σήμα».

Ο Καναδάς είναι μια χώρα που πρέπει προσεχθεί. Κατατάχθηκε στην θέση Νο 2 για τις Καλύτερες Χώρες του 2020, από την Αμερικανική Έκθεση Ειδήσεων και Παγκόσμιας κατάταξης, στη θέση Νο 3 για Open for Business και στην θέση Νο 6 της λίστας Forbes για Best Countries for Business. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, οι εισαγωγές ελαιολάδου στον Καναδά έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2005, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα.

«Οι Καναδοί καταναλωτές περισσότερο τώρα από ποτέ ψάχνουν να αγοράσουν εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα», επιβεβαιώνει η κριτής του διαγωνισμού ελαιολάδου Καναδά CIOOC 2021, Karen Rapp από το Τορόντο του Καναδά, προσθέτοντας: «Διαγωνισμοί όπως ο CIOOC συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και στην αναγνώριση της βιομηχανίας των ελαιόλαδων. Είναι η αφορμή σε περισσότερους παραγωγούς ή εταιρείες ελαιολάδου να επεκταθούν στην καναδική αγορά».

Ένας άλλος κριτής του Canada IOOC 2021 από το Τορόντο, ο Fil Bucchino, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το ONAOO τονίζει άλλο ένα χρήσιμο σημείο: «Καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί ελαιολάδου επικεντρώνονται στην ποιότητα και η παραγωγή τους επεκτείνεται σε νέες χώρες, οι διεθνείς διαγωνισμοί αποτελούν ένα εξαιρετικό μέσο ευαισθητοποίησης για τους καταναλωτές. Σαν Καναδός πολίτης και δοκιμαστής-κριτής ελαιολάδου, είναι τιμή μου να υποστηρίζω αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης παράλληλα με τον διαγωνισμό CIOOC».

Η εγγραφή στον Canada IOOC 2021 είναι ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου 2021, ενώ τα δείγματα θα πρέπει να αποσταλούν στο Μόντρεαλ μέχρι τις 10 Μαΐου 2021. Περισσότερες πληροφορίες και η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμες στο www.Canadaiooc.com

Check Also

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνου στη Βερόνα της Ιταλίας

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων …

G-EZ117CQG76