UA-49499200-1

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών προς δήμους σε 120 δόσεις

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη ρύθμιση οφειλών των ιδιωτών (πολιτών και επιχειρήσεων) προς τους δήμους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη συνεδριακή, διαδικτυακή, διάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

«Προετοιμάζουμε ρύθμιση για όσους χρωστούν στους δήμους, για 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, διότι επακόλουθο της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η άσχημη οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις οικογένειες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε και εμείς στους δήμους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα, εξαιτίας του κορονοϊού, κάλεσε τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν, ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός. «Η απόσταση ανάμεσα στο “δεν έχουμε εδώ κορωνοϊό”, σε οποιοδήποτε δήμο και στο ότι “έχουμε μεγάλο πρόβλημα”, μπορεί να είναι πέντε ημέρες και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την Αυτοδιοίκηση αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Αναφερόμενος στην λεγόμενη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, είπε ότι από τον επόμενο χρόνο ο σχετικός διάλογος «θα επιταχυνθεί και θα οργανωθεί, ακόμη περισσότερο, για να καταλήξουμε σε μία πολύ κρίσιμη και ουσιαστική μεταρρύθμιση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76