UA-49499200-1

Έντονη αντίδραση του Πέτρου Ανδρεάκου στην παρέμβαση του Γιώργου Δημακόγιαννη

24.3.2016_Έντονη αντίδραση του Πέτρου Ανδρεάκου στην παρέμβαση του Γιώργου Δημακόγιαννη

Άμεση και έντονη υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, σε όσα ανέφερε ο κ. Γιώργος Δημακόγιαννης, εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης», για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον εορτασμό της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη.

Η απάντηση του κ. Ανδρεάκου, όπως αυτή αναρτήθηκε στο githio-click.gr, έχει ως εξής:

«Στις 17 Μαρτίου τιμούμε στην Αρεόπολη την ιστορική έναρξη του αγώνα του ‘21, τιμούμε τους Αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία τούτου του τόπου, αγώνες που προκάλεσαν δέος σε όλο τον κόσμο και όλοι οι Έλληνες σήμερα, υποκλίνονται στους συντελεστές του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Στα 18 χρόνια που είμαι Δήμαρχος, προσπαθήσαμε και πετύχαμε η μικρή γιορτή της Έναρξης της Ανεξαρτησίας, να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και να τιμάται από πλήθος κόσμου και από την Πολιτική, Πνευματική και Στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας.

Αυτή τη γιορτή δυστυχώς κύριε εκδότα της Αδούλωτης Μάνης με πληθώρα δημοσιευμάτων προσπαθείτε να την υποβαθμίσετε να την αμαυρώσετε αναλαμβάνοντας το ρόλο «του τιμητή και του πατριώτη).

Ποιος είστε εσείς κύριε Δημακόγιαννη και ποιος σας αναγόρευσε προστάτη της Πατρίδας και του Έθνους;

Η πορεία του καθενός σ’ αυτό το τόπο  είναι γνωστή και το ήθος του έχει κριθεί από τους συμπολίτες μας.

Είμαι Δήμαρχος 18 χρόνια και δεν θα επιτρέψω σ’ εσάς να αφήσετε την παραμικρή υπόνοια για τη διαχείριση του Δήμου αλλά και για το ποιος αγωνίζεται για τον τόπο και ποιος όχι.

Και για να το πω πιο Μανιάτικα εγώ την πατημασιά τη δική μου την έχω αφήσει.

Για την πατημασιά τη δική σας τι ισχύει;

Μήπως ξεχάσατε τα δρώμενά σας στο Σύλλογο Επαγγελματιών Μάνης;

Μαθήματα εθνικοφροσύνης κύριε Δημακόγιαννη οι συμπολίτες μας και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε από εκπροσώπους πολιτικών μορφωμάτων που φθάνουν να ασχολούνται και με το ποιο παιδί απαγγέλει ποιήματα. Ούτε έχετε το πνευματικό και το πολιτικό ανάστημα να προσβάλλετε την Πολιτική, Στρατιωτική Ηγεσία του τόπου, τον κεντρικό ομιλητή , και τους συμπολίτες μας που αποδοκίμασαν και αποδοκιμάζουν τις έκνομες συμπεριφορές συνοδοιπόρων σας.

Όποιος προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική σε μια Εθνική Εορτή κύριε Δημακόγιαννη αποτελεί όνειδος για το τόπο, ελπίζω δε σαν Δήμαρχος και Μανιάτης να μην είναι αυτή η επιδίωξή σας.

Η χώρα μας κινδυνεύει και δεν χρειάζεται πατριδοκάπηλους αλλά πατριώτες».

Υ.Σ.: Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί σας, ασχολούμαι μόνο γιατί αναφερθήκατε στη 17η Μαρτίου, με δημοσιεύματα που θίγουν την ιστορία του τόπου.

23.3.2016_Γιώργος Δημακόγιαννης - Καμία Τιμή σε ατίμους

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Δημακόγιαννης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Πέτρου Ανδρεάκου αναφέρει τα παρακάτω:

«Ήρθε και η γραπτή «απάντηση» του κ. Δημάρχου Ανατολικής Μάνης (…”απάντηση” σε εισαγωγικά, γιατί για τα θέματα που εθίγησαν στην παρέμβασή μου -με στοιχεία και ονοματεπώνυμα!- απάντηση δεν δόθηκε!), μετά την προφορική δήλωσή του όπου με στοχοποιεί πλήρως, ότι είμαι ο …ένοχος για όσα στραβά -κατά τον ίδιο- διαδραματίστηκαν την 17η Μαρτίου στην Αρεόπολη κι ότι θίγω την ιστορία του Τόπου μας …με τα δημοσιεύματα, τη συμπεριφορά και τη διαγωγή μου!!!

Δεν θα μπω στο τρυπάκι! Θα σταθώ μόνο σε ένα απ’ αυτά που αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, γιατί πιστεύει ότι απευθύνεται σε …κάφρους (για να χρησιμοποιήσω και την προσφιλή του έκφραση).

Γράφει στην απάντησή του: «εγώ την πατημασιά τη δική μου την έχω αφήσει. Για την πατημασιά τη δική σας τι ισχύει;»!
Να σας πω τι ισχύει λοιπόν: μέχρι και τα μαθητικά μου χρόνια (μέσα της δεκαετίας του ’80) άκουγα τους πάντες στη Μάνη να μιλούν για «τη σχολική γιορτή της Αρεόπολης» και εκ των πραγμάτων φέρνω μπροστά μου τα αφιερώματα πολλών ΧΙΛΙΑΔΩΝ, ναι ΧΙΛΙΑΔΩΝ σελίδων στην Αδούλωτη Μάνη –από 20χρονος φοιτητής/εκδότης, πριν σχεδόν 30 χρόνια, πολύ περισσότερα από τα 18 του κ.Δημάρχου!- (χιλιάδες σελίδες σε περιοδικό, εφημερίδα, δεκάδες ιστορικά βιβλία των εκδόσεών μου, έχω ήδη ξεπεράσει τους 120 τίτλους, με κορυφαία τα έργα του αειμνήστου Δρ.Ανάργυρου Κουτσιλιέρη, το μνημειώδες έργο του ψυχιάτρου και ερευνητή Σταύρου Καπετανάκη, με τα ονόματα και τα Αριστεία ανδρείας οχτώ χιλιάδων Μανιατών αγωνιστών του ’21 και πολλά – πολλά άλλα…), για να γίνει «η σχολική γιορτή της Αρεόπολης» -…και με όλα αυτά- η μεγαλύτερη γιορτή της Μάνης. Η Γνώση πρωτίστως την έκανε μεγάλη τη Γιορτή μας!

Και επειδή κάποτε την τότε Κοινότητα και το Δήμο Αρεόπολης τον διοικούσαν απλοί λεβέντες Μανιάτες με ορίζοντες ανοιχτούς και φως στη μανιάτικη ψυχή τους, που πάλευαν για να ‘ναι η Μάνη μας ψηλά σε δύσκολους καιρούς, με κάλεσαν/τίμησαν να είμαι ο ομιλητής στην 17η Μαρτίου 1997, ο νεότερος ομιλητής (29χρονος) στην ιστορία της γιορτής! Ήταν και η αφορμή για να γίνει το επόμενο βήμα μου, το βιβλιοπωλείο – εκδοτικός οίκος στην Αρεόπολη (και όχι αλλού στη Μάνη), την ίδια χρονιά, στην Αρεόπολη που είναι πια και το δικό μου χωριό, αφού 20 σχεδόν χρόνια εδώ δίνω την μάχη της ζωής και της βιοπάλης μου… Έχω δε τιμηθεί για την πορεία αυτή με δεκάδες μετάλλια και επαίνους από πάμπολλους συλλογικούς φορείς.

Τα λέω αυτά και ομιλώ ως εκδότης που υπερασπίζεται τον επίζηλο τίτλο ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, κάτω από τον οποίο και λειτουργώ τόσες δεκαετίες (…με χρήματα από το δικό μου ταμείο, με την σταθερή και έμπρακτη αγάπη και συμπαράσταση ευαίσθητων συμπατριωτών μας και επισκεπτών, και όχι από το κοινό μας ταμείο, τον κρατικό ή δημοτικό κορβανά, σε ασφαλή οικονομικά θέση παχυλά αμειβόμενη), έχοντας παράλληλα φτάσει –με κάθε ευκαιρία ομαδικής ή ατομικής πατριωτικής εξόρμησης- σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες, πάντοτε με τον δικό μου οβολό και ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Αυτά τα ελάχιστα για τη δική μου «ασήμαντη» μανιάτικη και πατριωτική περπατησιά! Κατά τα λοιπά παραδίδω τον κ.Δήμαρχο στην κρίση των Αναγνωστών μας, που ξέρουν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν και ας αποφασίσουν οι ίδιοι ποιοί είναι οι “πατριδοκάπηλοι”…»

Check Also

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αφίχθη στη Μονεμβασία

Το πρώτο από τα 84 κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίζουν τη φετινή σεζόν τη Μονεμβασία, αφίχθηκε …

G-EZ117CQG76