UA-49499200-1

Ένα βήμα πιο κοντά στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το Μανιάτικο Μοιρολόι

Συνάντηση με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου πραγματοποίησε στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση των εργασιών και η υποβολή του φακέλου προκειμένου να ενταχθεί το Μανιάτικο Μοιρολόι στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Υπενθυμίζεται πως για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης και πληθώρα πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Μάνης, έχουν συστήσει ομάδα μελέτης με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού». Τον Μάρτιο του 2020 το Μανιάτικο Μοιρολόι είχε περάσει με επιτυχία το στάδιο της Α’ Φάσης και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η Β’ Φάση, δηλαδή η υποβολή δελτίου προς επεξεργασία στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Ο Δήμαρχος συζήτησε με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις του Δήμου που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την προστασία και προβολή του Μανιάτικου Μοιρολογιού, όπως η διοργάνωση σχετικής επιστημονικής ημερίδας, ενώ από το νέο διδακτικό έτος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76