UA-49499200-1

Έκλεισε τις πύλες του το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά

Το 6ο Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του με την ανακοίνωση των νικητών και την απονομή των βραβείων του 6ου Φωτογραφικού Μαραθωνίου Χανίων. Οι συμμετοχές για μία ακόμη χρονιά ήταν πολλές με αξιόλογες φωτογραφίες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους φωτογράφους.

Οι νικητές του Μαραθωνίου είναι:

Νίκος Φράγκος 1ο Βραβείο

Νίκος Φράγκος 1ο Βραβείο

Παύλος Αθητάκης 2ο Βραβείο

Παύλος Αθητάκης 2ο Βραβείο

Henri Kandiyoti 3ο Βραβείο

Henri Kandiyoti 3ο Βραβείο

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 452 φωτογράφοι από 76 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης το Μεγάλο Αρσενάλι και στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης όπου πραγματοποιήθηκαν τα Workshops και η παρουσίαση από τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο για τη ζωή και το έργο της Vivian Maier.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Και φέτος πολλοί φωτογράφοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν στα Χανιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με τις οικογένειές τους και φίλους τους, δίνοντας μία πολυπολιτισμική νότα στο Φεστιβάλ. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν νέες φιλίες. Επίσης η συμμετοχή τους στα Workshops που πραγματοποιήθηκαν ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης.

Η μεγάλος αριθμός των φωτογραφιών που εκτέθηκαν και το επίπεδο της δουλειάς τους, που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, αποτελούν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ κάθε χρόνο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν τους ανθρώπους της Blank Wall Gallery στην υλοποίηση του Φεστιβάλ και δίνουμε ραντεβού για το καλοκαίρι του 2024 στα Χανιά με το 7ο Chania International Photo Festival.

Επικοινωνία: 694.7725.521 – 211.4052.138 (17:30 – 21:30) – info@cipfestival.com

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76