UA-49499200-1

Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το γήπεδο του ΠΑΟ

11.7.2014_Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το γήπεδο του ΠΑΟΈνα «βήμα» ακόμη πιο κοντά, βρίσκεται η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου της «Λεωφόρου», αφού κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ενεκρίθησαν κατά πλειοψηφία, σύναψη και όροι προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (ΠΑΟ), για το έργο «Αναβάθμιση γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας», συνολικού προϋπολογισμού 8.632.311,44 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%), μετά τη σχετική εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Λεωνίδα Αθανασιάδη.

Επισημαίνεται πως, από την αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αποχώρησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο», που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Επίσης, κατά πλειοψηφία, ενεκρίθη και η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη, προϋπολογισμού 17.850.000 €.

Το ιστορικό 

Όπως αποκλειστικά είχε αποκαλύψει πρώτο το epoli.gr  με τις υπ. αριθμ. 303/2013 και 304/2013 Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2014 και του Προϋπολογισμού έτους 2014, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας αντίστοιχα, με τίτλο «Αναβάθμιση γηπέδου λεωφόρου Αλεξάνδρας» και Προϋπολογισμό 7.000.000,00 € (ΚΑΕ. 9777.01.023).

Οι λεπτομέρειες του έργου

– Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 8.632.311,44 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%) θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής μέχρι του ποσού των 7.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%).

Το επιπλέον ποσό, εφόσον απαιτηθεί μετά τη δημοπράτηση του έργου, θα διατεθεί από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο (ΠΑΟ).

– Η δημοπράτηση και η εκτέλεσή του θα γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής.

– Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

– Οι επεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν στην αναβάθμιση της όψης του κτιρίου προς την πόλη, στην προσθήκη νέων κερκίδων με χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και με τα συνοδευτικά τους στέγαστρα που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα, στην προσθήκη σουιτών VIP στα 4 πέταλα του γηπέδου και στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων άνωθεν της Θύρας 7 (οδό Κυριακού).

Παράλληλα, προβλέπεται μια σειρά επεμβάσεων στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου που σήμερα στεγάζουν αθλητές όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

– Με την παρούσα σύμβαση θα υλοποιηθεί η 1η φάση του έργου – που περιγράφεται παραπάνω – και ειδικότερα θα υλοποιηθούν τα εξής:

1. Κατασκευή των νέων κερκίδων (με αναμονές για την ανέργερση νέων στεγάστρων) και φέροντος οργανισμού σουιτών με τις σχετικές υποδομές τους.

2. Κατασκευή πλαγιοκάλυψης (όψης).

3. Ενίσχυση του υφιστάμενου φωτισμού του γηπέδου.

– Για την υλοποίηση των παραπάνω απαιτούνται εργασίες αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικής επάρκειας.

– Ο χρόνος για την αποπεράτωση του έργου προσδιορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες, της προθεσμίας αρχομένης από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών περί δημοσίων έργων διατάξεων.

Πηγή: epoli.gr

 

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76