UA-49499200-1

«Άρωμα» Χριστουγέννων στην πόλη της Μονεμβασίας

Με έναν όμορφο και λαμπερό στολισμό, η πόλη της Μονεμβασίας υποδέχεται τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Επίκεντρο του στολισμού, όπως κάθε χρόνο, η πλατεία της πόλης, αλλά και η πύλη του Κάστρου.

Το ψηλό δέντρο, σήμα κατατεθέν της πόλης, φωτίστηκε με δεκάδες φωτάκια ενώ δίπλα σε αυτό, ένα υπέροχο έλατο ήρθε να συμπληρώσει την γιορτινή εικόνα. Ανάμεσά τους ένα ξύλινο σπιτάκι αναπαριστά την φάτνη, με φιγούρες που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Φιλίππου.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου έξι (6) υπέροχα φωτισμένα μεταλλικά δέντρα, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στον γιορτινό στολισμό της πόλης.

Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, φωτισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, δίνοντας παράλληλα το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr οφείλει να συγχαρεί το Δήμο Μονεμβασίας, αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την τόσο όμορφη προσπάθεια, η οποία όχι μόνο ομορφαίνει και αναβαθμίζει τον τόπο, αλλά δίνει και μια νότα αισιοδοξίας αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Η κατασκευή της ξύλινης φάτνης φέρει κατασκευές απλές γεμάτες αγάπη που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση – πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή: «Δεύτε ίδωμεν, πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός, ακολουθήσωμεν λοιπόν ένθα οδεύει ο αστήρ…».

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76