UA-49499200-1

Άλλη μια φωτιά κατασβέστηκε στις Γούβες Λακωνίας…

Πολύ πριν την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου, έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών πυρκαγιών σε διάφορα μέρη της Λακωνίας, γεγονός που βέβαια δεν μας καθησυχάζει, αλλά αντιθέτως προμηνύει εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι.

Έτσι σήμερα Τρίτη (24/03/2020) και περί ώρα 14:51 η Π.Υ. Μολάων, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για πυρκαγιά στην ΤΚ Γουβών Δήμου Ευρώτα, σε αγροτοδασική περιοχή. Επί τόπου κατέφθασε ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα υπηρεσιακό όχημα, με τρεις (3) άνδρες και  με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού οχήματος με δύο (2)άνδρες του  Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς Δήμου Ευρώτα,  επιτυγχάνοντας να θέσει πολύ γρήγορα  υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, στις 16:30 της ιδίας ημέρας.

Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ η αιτία της οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια κατοίκου της περιοχής, η οποία διενεργούσε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης η οποία διέταξε την σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μας για άλλη μία φορά συστήνει στους κατοίκους της περιοχή, λόγω των ανομβρίας που επικρατεί αλλά και των ανέμων που θα πνεύσουν τα επόμενα 24ωρα, στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και Δήμου Ευρώτα  τα παρακάτω:

α) Να μην γίνεται η καύση σε αγροτικές εκτάσεις που είναι πλησίον σε δασικές ή ακαλλιέργητες εκτάσεις, ιδιαίτερα εάν πνέει ισχυρός άνεμος ή τις θερμές ώρες της ημέρας.
β) Οποιαδήποτε καύση να γίνεται αφού έχουν λάβει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα οι αγρότες και διαθέτουν ικανή ποσότητα νερού, που να επιτρέπει τον έλεγχο της φωτιάς σε περίπτωση που ξεφύγει του ελέγχου τους και επίσης, να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα κατάσβεσης.
γ) Σε περίπτωση που επεκταθεί η πυρκαγιά να παραμένουν στο σημείο και να καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ 199, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής τους.
δ) Επισημαίνεται επίσης ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, προβλέπονται αυστηρές ποινές και διοικητικά πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ παράλληλα ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσε και περικοπή επιδοτήσεων.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76