UA-49499200-1

Όμορφη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των ομογενών

20.8.2014_Όμορφη εκδήλωση της Τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Ομογενών_1 20.8.2014_Όμορφη εκδήλωση της Τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Ομογενών_2

Το απόγευμα της Κυριακής 17 Αυγούστου 2014 η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης διοργάνωσε εκδήλωση στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης προς τιμήν των ομογενών μας. Στον κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του ιδρύματος οι απόδημοι, που για άλλη μία χρονιά επισκέπτονται την ιδιαίτερη πατρίδα τους, φιλοξενήθηκαν από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, προκειμένου να τους εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την υλική και ηθική βοήθεια που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, ώστε τα Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας να συνεχίσουν απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό έργο τους,  την κρίσιμη αυτή περίοδο που ο λαός μας αδυνατεί να προσφέρει έστω και από το υστέρημά του.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ομογενείς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία περιθάλπουν με στοργή τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ενώ διαβεβαίωσε ότι κάθε ευρώ και κάθε δολάριο αξιοποιείται με πολλή προσοχή και με συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης απέναντι στο Θεό, τον πάσχοντα συνάνθρωπο και τους δωρητές.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Πελοποννήσου, το οποίο επιμελήθηκε ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος με τους συνεργάτες του. Μάλιστα ο π. Χρήστος προλόγισε κάθε τραγούδι, ώστε το κοινό να πληροφορηθεί την ξεχωριστή ιστορία του.

20.8.2014_Όμορφη εκδήλωση της Τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Ομογενών_3 20.8.2014_Όμορφη εκδήλωση της Τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Ομογενών_4

Μετά το πέρας του μουσικού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε το γνωστό, μεστό, γλυκύτατο και πάντα ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά καλωσόρισε τους ομογενείς μας, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την έμπρακτη και πάντα πρόθυμη στήριξή τους, ενώ τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ελάχιστη ανταπόδοση της συγκινητικής συμπαράστασής τους.    Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κατά καιρούς επισκέψεις του στο Εξωτερικό, όπου γνώρισε από κοντά τους ομογενείς και θαύμασε πραγματικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους για το ήθος και την πρόοδό τους. Ο Ποιμενάρχης μας, κάνοντας λόγο για την περίοδο που δημοσιοποίησε την έκκλησή του για ενίσχυση των Ιδρυμάτων με το σύνθημα:’’ Δώστε ένα ευρώ και θα υπάρξει και περίσσευμα‘’, τόνισε ότι θα του μείνει αξέχαστη η άμεση κινητοποίηση των αποδήμων, οι οποίοι έκαναν τραγούδι την έκκληση συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό, γεγονός που έδωσε και στον ίδιο κουράγιο να συνεχίσει. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και στον π. Χρήστο Κυριακόπουλο για τη συμμετοχή του σε αυτή τη συγκέντρωση, ενώ ανέφερε λίγα λόγια για την πολυετή γνωριμία τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το λόγο της ομογενούς κ. Γεωργίας Καλοειδή, η οποία επεσήμανε ότι οι απόδημοι είναι αυτοί που οφείλουν να εκφράσουν τις ευγνώμονες ευχαριστίες τους στο Σεβάσμιο Ποιμενάρχη μας για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του. Υπογράμμισε επίσης ότι, τα δύσκολα αυτά χρόνια για την Πατρίδα μας, είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Η κ. Καλοειδή, κλείνοντας τον χαιρετισμό της, γνωστοποίησε ότι στις 19 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους διοργανώνεται άλλη μία μεγάλη συγκέντρωση των ομογενών, για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Λακωνίας, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76