UA-49499200-1

Τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές «ταξιδεύουν στη Μεσόγειο»

28.9.2014_Τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές «ταξιδεύουν στη Μεσόγειο»
Γιώργος Νταλάρας, Ντούλτσε Πόντες και Νόα, στο Ηρώδειο

Σε ένα «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» θα παρασύρουν το κοινό ο Γιώργος Νταλάρας, η Πορτογαλίδα «ιέρεια του φάντο», Ντούλτσε Πόντες, και η Ισραηλινή ερμηνεύτρια Νόα, μέσα από μία μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Οι διεθνούς φήμης ερμηνεύτριες Ντούλτσε Πόντες και Νόα συγκαταλέγονται στους μουσικούς του κόσμου με φανατικό κοινό, γνωστές για τα δικά τους τραγούδια, αλλά και για τις ερμηνείες και τις συνεργασίες τους με μεγάλους συνθέτες. Στο παρελθόν, ο Γιώργος Νταλάρας έχει συνεργαστεί με την καθεμία ξεχωριστά σε πολύ πετυχημένες μουσικές στιγμές, δισκογραφικά και σε συναυλίες. Τώρα, ξανασυναντά τις πολύ αγαπημένες του καλλιτέχνιδες για πρώτη φορά και τις δύο μαζί. Οι τρεις ερμηνευτές θα μοιραστούν τη σκηνή, για να ερμηνεύσουν – με οδηγό το ταλέντο, τις μουσικές γνώσεις, την αγάπη και το σεβασμό στην παράδοση, αλλά και την αγωνία της αναζήτησης σε καινούριους ήχους – τη φλόγα της ανατολικής Μεσογείου και το πάθος της δυτικής.

Με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών, η συναυλία περιλαμβάνει μια επιλογή από μπαλάντες και τραγούδια από το ρεπερτόριο του Γιώργου Νταλάρα, τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ.

«Η θάλασσα που μας χωρίζει και μας ενώνει»

«“Mediterranean ultra voce”, “Μεσόγειος μια φορά ακόμα” ή “Η θάλασσα και εμείς”. Η θάλασσα που μας χωρίζει και μας ενώνει. Οι μουσικές και οι ιστορίες της Μεσογείου που μας ενώνουν μόνο, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος, αλλά και η ουσία αυτής της συνάντησής μου με την Ντούλτσε Πόντες και τη Νόα» σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας. Και συμπληρώνει: «Δυο νεράιδες, με μαγικές φωνές, γεμάτες ομορφιά, ταλέντο, ποίηση, γνώση της μουσικής, με τις ψυχές τους και το μυαλό τους πάντα σε εγρήγορση, πολίτες της πατρίδας τους και πολίτες του κόσμου, πράγμα που αποδεικνύουν, όλα αυτά τα χρόνια, με την κοινωνική τους προσφορά μέσα από το τραγούδι, μαζί και πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική τους αξία.

Έχω συνεργαστεί και με τις δύο, και δισκογραφικά και σε συναυλίες, και ήταν όνειρό μου να βρεθούμε όλοι μαζί στη σκηνή, να τραγουδήσουμε ο καθένας χωριστά, αλλά και όλοι μαζί, τις χαρές, τα όνειρα, τα παράπονα, τους έρωτες, τις μικρές και τις μεγάλες αγάπες του τόπου μας, αλλά και της μεγάλης κοινής μας πατρίδας, της Μεσογείου, όπως μας τα δίδαξαν οι δάσκαλοί μας, οι παλιότεροι μουσικοί του ρεμπέτικου, του φλαμένκο, του φάντο, των σεφαραδίτων, των γεμενί, όπως τα εξέλιξαν οι σύγχρονοι μουσικοί μας, συνθέτες και στιχουργοί, όπως τα μαθαίνουμε και εμείς στις νέες γενιές, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, βάζοντας το δικό μας μεράκι και τη δική μας γνώση, τη φωνή μας, και αυτήν με την οποία μας μάθατε, αλλά και τη φωνή της ψυχής μας».

Στενή σχέση με την Ελλάδα

Γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό, η Ντούλτσε Πόντες έχει δηλώσει: «Εκτιμώ βαθιά, αγαπώ πολύ και σέβομαι απεριόριστα το ελληνικό κοινό, το οποίο θεωρώ ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, πολύ θερμό και με γνώση στη μουσική. Νιώθω ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, θεωρώ ότι έχω δεσμούς μαζί της και τιμώ πολύ αυτή την ειδική στενή σχέση μου με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κάθε φορά που έρχομαι στη χώρα σας, νιώθω χαρούμενη, ευτυχισμένη και συγκινημένη».

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: κάτω διάζωμα: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, Α΄ ζώνη: 50 ευρώ, Β΄ ζώνη: 40 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 30 ευρώ, άνω διάζωμα: Δ΄ ζώνη: 22 ευρώ, Ε΄ ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 – εντός Στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός (σε όλη την Ελλάδα), τηλεφωνικά: 11876 και 210 7234567, ηλεκτρονικά: viva.gr και ticketservices.gr. Κρατήσεις – πληροφορίες: ΕΛΒΑ: τηλ.: 210 6728080, elvaevents.gr.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76