UA-49499200-1

Το χρονόμετρο των συναισθημάτων

23.1.2015_Το χρονόμετρο των συναισθημάτωνΛύπη, ζήλια, ντροπή. Μάθετε πόσο διαρκούν κατά μέσο όρο τα συναισθήματά σας, σύμφωνα με βελγική έρευνα.

Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η στεναχώρια διαρκεί έως και 240 φορές περισσότερο από τα άλλα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων της ντροπής, της έκπληξης, του εκνευρισμού και της βαρεμάρας.

Οι ερευνητές του βελγικού Πανεπιστημίου Leuven ζήτησαν από 233 φοιτητές να ανασύρουν από τη μνήμη τους γεγονότα που συνέβησαν και πυροδότησαν διάφορα συναισθήματα και να υπολογίσουν πόσο διήρκεσαν.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Motivation and Emotion η λύπη διήρκεσε κατά μέσο όρο 120 ώρες, ενώ η αηδία και η ντροπή υποχωρούσαν σε 30 λεπτά.

Η διάρκεια των συναισθημάτων που υπολογίστηκαν ήταν: για το μίσος και την εχθρότητα 60 ώρες, για τη χαρά 35, για την ζήλια 15 ώρες, την ανακούφιση 8, τον ενθουσιασμό 6 ώρες, την ενοχή 3,5 ώρες, την περηφάνια 2,6 και για τη βαρεμάρα 2 ώρες.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια των συναισθημάτων είναι το αναμάσημα και ο συλλογισμός γύρω από αυτά, αλλά και η σοβαρότητα των γεγονότων που τα προκαλούν.

 

Πηγή: vita.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76