UA-49499200-1

Τα Angry Birds κρώζουν κατά της Κλιματικής Αλλαγής

22.4.2015_Τα Angry Birds κρώζουν κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Τα διάσημα Angry Birds της φινλανδικής εταιρείας ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Rovio δηλώνουν παρών στην παγκόσμια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ενόψει της Ημέρας της Γης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός παιχνιδιού με θέμα την Κλιματική Αλλαγή το οποίο θα διατεθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Μπορείς να μάθεις πολλά για τον κόσμο γύρω σου, παίζοντας» δήλωσε στο Bloomberg, η Μπλάνκα Γιούτι, στέλεχος της Rovio. «Τα παιχνίδια συνομιλούν με σένα, δεν μιλούν σε εσένα» πρόσθεσε.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί για το νέο παιχνίδι. Τα «αποκαλυπτήρια» θα συμπέσουν με μια σειρά πρωτοβουλιών των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο μιας εβδομάδας αφιερωμένης στο Κλίμα. Οι πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται ενόψει της κρίσιμης διάσκεψης για το Κλίμα που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο του έτους που διανύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Angry Birds είναι ένα παιχνίδι με παγκόσμια απήχηση καθώς μετρά 2,8 δισεκατομμύρια λήψεις (downloads) σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα της Γης εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1970, πριν από 45 χρόνια και εορτάζεται στις 22 Απριλίου.

 

Πηγή: econews.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76