UA-49499200-1

Τένις: Θρίαμβος Βαβρίνκα στο Roland Garros

7.6.2015_Τένις θρίαμβος Βαβρίνκα στο Roland Garros

Πολύ μεγάλη νίκη και ανάλογη επιτυχία για τον Στάνισλας Βαβρίνκα, ο οποίος πανηγυρίζει από σήμερα τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Roland Garros.

Ενάντια στα προγνωστικά ο Ελβετός νίκησε στον τελικό του γαλλικού Όπεν τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 (4-6, 6-4, 6-3, 6-4), αφήνοντας τον Σέρβο να αναζητεί σε κάποια από τις επόμενες χρονιές τον μοναδικό τίτλο που του απομένει για να ολοκληρώσει το career Grand Slam.
Ο Βαβρίνκα, από την πλευρά του, έφτασε στον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στη σειρά των 4 μεγάλων τουρνουά, καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει το αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη.

Η επικράτησή του ήταν απολύτως δίκαιη απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος από ένα σημείο και ύστερα έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 3 ώρες και 15 λεπτά.
Λογικό, αφού ο αντίπαλος του Σέρβου ξεκουράστηκε χθες, ενώ ο «Νόλε» χρειάστηκε να δώσει μάχη για να ξεπεράσει την αντίσταση του Άντι Μάρεϊ στον ημιτελικό, που ξεκίνησε Παρασκευή και τελείωσε… Σάββατο.

Πριν από τον Σκωτσέζο ο Τζόκοβιτς είχε αντιμετωπίσει τον «βασιλιά» των χωμάτινων κορτ, Ράφα Ναδάλ, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας του 30χρονου Ελβετού, που σήμερα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76