UA-49499200-1

Συνελήφθησαν για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση αλκοολούχων ποτών στη Θεσσαλονίκη

11.2.2015_Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα της Λακωνίας

Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής δράσης και ενδελεχούς έρευνας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, την Τρίτη (01-09-2015), μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 50 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέλαβαν τους δύο (2) ανωτέρω δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του 47χρονου, κιβώτια με αλκοολούχα λαθραία ποτά από την έδρα επιχείρησης εμπορίας εμφιαλωμένων ποτών, ιδιοκτησίας του 50χρονου.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην έδρα της προαναφερόμενης επιχείρησης, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • διακόσιες δεκαεννιά (219) λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών,
  • τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ,
  • μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών,
  • εργαλεία αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επίσης, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διακινούσαν τις λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, που προέρχονταν από την αλλοδαπή και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Επίσης, χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα κατασχεμένα εργαλεία, αποκολλούσαν τις ταινίες του φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και το κατασχεμένο χρηματικό ποσό στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76