UA-49499200-1

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι… Apple

11.3.2015_Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι... Apple

Είναι το πρώτο νέο «προϊόν» της Apple μετά το θάνατο του Στιβ Τζομπς και φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες. Το Apple Watch είναι ταυτόχρονα υπολογιστής, τηλέφωνο, ρολόι και «κόσμημα», που μπορεί να φορεθεί στον καρπό όσων λατρεύουν τα γκάτζετ υψηλής τεχνολογίας.

Είναι δε ένα προϊόν που αποδεικνύει ότι η Apple, ήδη η μεγαλύτερη επιχείρηση, βάσει κεφαλαιοποίησης, παγκοσμίως και μία από τις πλέον κερδοφόρους, δεν σταματά να καινοτομεί. Οι πρώτες αντιδράσεις των ειδικών έκαναν λόγο για ένα προϊόν το οποίο μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού, αλλά και να δώσει συνέχεια στο διετές ράλι της μετοχής του.

Στην πιο απλή του εκδοχή το Apple Watch θα είναι προσιτό, με την τιμή του να έχει οριστεί στα 349 δολάρια, ενώ στην πιο εξελιγμένη και με χρυσό 18 καρατίων θα είναι για λίγους, καθώς θα στοιχίζει 10.000 δολάρια.

Σε δύο μεγέθη (38 και 42 χιλιοστών) και τρεις εκδόσεις θα προσφέρει τη δυνατότητα κλήσεων, μηνυμάτων, πρόσβασης σε εφαρμογές, όπως το Facebook, το Instagram, το WeChat και η Uber, υπηρεσίες μουσικής, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα ακόμη και για check in σε ξενοδοχείο.

Διαθέτει σύστημα πλοήγησης και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το iPhone. Οπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν οι «New York Times», «σου επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τον ψηφιακό κόσμο, με μία ματιά, και με λιγότερο παράξενο, αντικοινωνικό τρόπο από ό,τι το έξυπνο κινητό σου».

11.3.2015_Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι... Apple_

Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι η συνεισφορά του στα κέρδη της Apple θα είναι 5% με 10% από το πρώτο οικονομικό έτος, στο οποίο οι πωλήσεις του θα συνυπολογιστούν. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν θα σημάνουν πιθανότατα κέρδη και για τη μετοχή.

«Ελάχιστες εταιρείες καινοτομούν στον βαθμό που το κάνει η Apple, για αυτό και συστήνω την αγορά της μετοχής», σχολίασε στο CNBC ο Ντάνιελ Ερνστ, επικεφαλής οικονομολόγος της Hudsons’ Square Search.

«Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία παρά τη γιγάντωση των μεγεθών της συνεχίζει να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα η μετοχή της να εξακολουθεί να θεωρείται οικονομική επιλογή», συμπλήρωσε.

Η τιμή του χρυσού

Το Apple Watch δεν αφορά μόνο τον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και την αγορά χρυσού. Και τούτο γιατί η έκδοση πολυτελείας των 18 καρατίων θα απαιτήσει από την εταιρεία την αγορά μεγάλων ποσοτήτων του πολύτιμου μετάλλου – γεγονός που θα μπορούσε να στηρίξει την τιμή του.

Η GoldCore υπολογίζει ότι οι αγορές της Apple για το έξυπνο ρολόι χειρός θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και τα 746 μετρικούς τόνους ετησίως – ποσότητα που προσεγγίζει το 1/3 της ετήσιας παραγωγής των χρυσωρυχείων παγκοσμίως.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76