UA-49499200-1

Στην Τρίπολη το μεγάλο μουσικό ραντεβού για τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες της Περιφέρειας

18.6.2015_Στην Τρίπολη το μεγάλο μουσικό ραντεβού για τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες της Περιφέρειας

Μετά από μία μεγάλη, απολαυστική και επιτυχημένη μουσική περιπλάνηση στις “γειτονιές” της Περιφέρειας, το “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” ήρθε η ώρα να “γράψει” τον επίλογό του. Αυτός ο μουσικός επίλογος του πρώτου κύκλου παρουσίασης του “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” θα γραφτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καρδιά της Πελοποννήσου. Για έξι ολόκληρες ημέρες οι μουσικές μελωδίες των χορωδιών και των φιλαρμονικών της Περιφέρειας θα “χτυπούν” στην καρδιά της Πελοποννήσου, θα “χτυπούν” στην Τρίπολη. Το “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” ρίχνει την αυλαία του στον τόπο που ξεκίνησε το ταξίδι του. Κλείνει εκεί που γεννήθηκε.

Η Τρίπολη, η πρωτεύουσα της Αρκαδίας και έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός των τελευταίων ετών. Για μια ολόκληρη εβδομάδα το έμψυχο μουσικό και χορωδιακό υλικό της Περιφέρειας έχει ραντεβού σε αυτή την τελική εκδήλωση του “Φεστιβάλ Πελοποννήσου”. Πρόκειται για μια μοναδική μουσική συνύπαρξη όλων των φιλαρμονικών και των χορωδιών που ενισχύθηκαν με εξοπλισμό (στολές, μουσικά όργανα, ηχητικά συστήματα κ.α.) μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Φιλαρμονικών και Χορωδιών της Πελοποννήσου.

Το Έργο αυτό είναι όραμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, που πήρε σάρκα και οστά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και καθιέρωσε το θεσμό του «Φεστιβάλ Πελοποννήσου» ως κύριο υπεύθυνο για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πελοπόννησο κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε έξι ημέρες: από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου  έως το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης. Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 8 το βράδυ και θα παρουσιαστούν χορωδίες και φιλαρμονικές από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Η τελευταία ημέρα του “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” θα σφραγιστεί με την παρουσία της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Έλλης Πασπαλά σε μια ξεχωριστή συναυλία με τη διακεκριμένη Underground Youth Orchestra, του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη.

Μαζί τους θα είναι οι νέοι τραγουδιστές Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της τελικής εκδήλωσης του “Φεστιβάλ Πελοποννήσου”, ανά ημέρα και κατά σειρά παρουσίασης των μουσικών σχημάτων, ακολουθεί παρακάτω:

Φιλαρμονικές και Χορωδίες της Πελοποννήσου:

22/06/2015. Φιλαρμονική Νέας Κίου Δήμου Άργους – Μυκηνών, Δημοτική Χορωδία Άργους, Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου, Τετράφωνη Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «Μουσικός Όμιλος Σπάρτης», Χορωδία Δήμου Μεγαλόπολης.

23/06/2015. Φιλαρμονική Δήμου Μονεμβασίας Δ.Ε Βοιών, Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ερμιονίδας, Φιλαρμονική Λεωνιδίου.

24/06/2015. Παιδική – Εφηβική Χορωδία Καλαμάτας – Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον», Παιδική Χορωδία Νεμέας – Χορωδία Ενηλίκων Νεμέας, Χορωδία Τρίπολης, Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης.

25/06/2015. Εθελοντική Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Πελοποννήσου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης, Φιλαρμονική Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

26/06/2015. Χορωδία Συλλόγου «Αναγέννηση Διμηνιού», Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, Φιλαρμονική Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

27/06/2015. Η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestraπαρουσιάζουν Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία).

Την ευθύνη της διοργάνωσης του πολιτιστικού φεστιβάλ έχει η «Αναπτυξιακή Πάρνωνα», Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ. 27570-22807, Fax. 27570-23230.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 5 «Τελική Εκδήλωση», του υποέργου «Φεστιβάλ Πελοποννήσου», της Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», του Ε.Π. «ΔΕΠΙΝ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76