UA-49499200-1

Στην Μονεμβασία πραγματοποιήθηκε το 19ο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Real Options

25.6.2015_Στη Μονεμβασία πραγματοποιήθηκε το 19ο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Real Options

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασία, στις 19 και 20 Ιουνίου 2015, το 19ο Ετήσιο Οικονομικό Συνέδριο της παγκοσμίου ενώσεως Real Options Association, η οποία αποτελεί κλάδο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης και ασχολείται με την ανάλυση και λήψη σύνθετων επενδυτικών αποφάσεων, στους τομείς της οικονομίας.

Εβδομήντα σύνεδροι, καθηγητές από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο εν λόγω θέμα, μέσα από συναντήσεις ολομέλειας και παράλληλα τμήματα.

25.6.2015_Στη Μονεμβασία πραγματοποιήθηκε το 19ο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Real Options_1

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στην Αθήνα στις 17 – 18 Ιουνίου 2015 και συνέχισε στη Μονεμβασία. Από ελληνικής πλευράς στην οργάνωσή του συμμετείχαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με συντονιστή τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Αλεξάκη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με συντονιστή τον καθηγητή κ. Ανδριανό Τσεκρέκο.

25.6.2015_Στη Μονεμβασία πραγματοποιήθηκε το 19ο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Real Options_2

Πέραν του επιστημονικού τμήματος του συνεδρίου το οποίο διεξήχθη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στους χώρους του ξενοδοχείου New Malvasia, στο Κάστρο Μονεμβασίας και στο οποίο απηύθηνε  χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, οι σύνεδροι μαζί τα πρόσωπα που τους συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τοπικούς φορείς, όπως η βραδιά ποίησης για τους ποιητές μας Γ. Ρίτσο και Κ. Καβάφη, με την οργάνωση και παρουσίαση της Νομικού και διευθύνουσας το ξενοδοχείο Theofano Art Hotel κυρίας Φανής Ζαμπέλη, οι παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα της Μονεμβασίας «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», με συντονισμό του Γυμνασιάρχη Μονεμβασίας κ. Νικολάου Βλάχου και η δεξίωση με τοπικά προϊόντα και εδέσματα που προσέφεραν επιχειρήσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Μονεμβασίας, με τον αποτελεσματικό συντονισμό και την οργάνωση του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Γράφου.

Οινογευσία στο Οινοποιείο Γ. Τσιμπίδη
Οινογευσία στο Οινοποιείο Γ. Τσιμπίδη

Οι σύνεδροι επίσης επισκέφθηκαν καταστήματα, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και τον εντυπωσιακό νερόμυλο των Ταλάντων. Αποκόμισαν τις καλλίτερες εντυπώσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις και την ποιότητα των προϊόντων τους. Για την Μονεμβασία δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και ευχαρίστησαν τους οργανωτές για τον μοναδικό σε ομορφιά και ιστορία τόπο που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν, για τον οποίο μάλιστα ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολογική Διεύθυνση Μονεμβασίας.

Κλείνοντας τις εργασίες τους, οι σύνεδροι αναγνώρισαν ότι το 19ο ετήσιο συνέδριο Real Options ήταν το καλλίτερο συνέδριο έως τώρα, τόσο από την πλευρά των επιστημονικών συνεισφορών και των συμπερασμάτων στα οποία έφθασε, όσο και από την πλευρά της οργάνωσης και ιδιαίτερα του συνδυασμού με τη Μονεμβασία.

Το monemvasianews.gr επικοινώνησε με τον συμπατριώτη μας καθηγητή κ. Τάκη Αλεξάκη, ο οποίος με πολύ προσπάθεια και αγάπη για τον τόπο του, οργάνωσε και συντόνισε το όλο εγχείρημα. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι το συνέδριο από πλευράς κορυφαίων επιστημόνων στο επιστημονικό αντικείμενο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όπως και από την πλευρά των σημαντικών οικονομικών θεμάτων που αναλύθηκαν, συζητήθηκαν και των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε.

«Τα Real Options αναλύουν δύσκολες αποφάσεις σε προβλήματα του ιδιωτικού τομέα (εταιρικές αποφάσεις, επενδύσεις, τεχνολογία, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, αλλαγή μεθόδων παραγωγής, αξιολόγηση και αποτίμηση) και του δημόσιου τομέα (και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους)» μας τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης επισημαίνοντας παράλληλα: «Η Μονεμβασία, η Καστροπολιτεία, μπορεί να καταστεί σημαντικός πόλος έλξης υψηλής ποιότητας συνεδριακού τουρισμού, αρκεί πέραν του Αγίου Νικολάου να εξευρεθεί επιπρόσθετος συνεδριακός χώρος, χωρητικότητας 50 – 60 σύνεδρων, έτσι ώστε να λειτουργούν και παράλληλα τμήματα στη διάρκεια ενός συνεδρίου. Επίσης, η λήψη αποφάσεων για άδεια χρήσης του ναού του Αγίου Νικολάου θα άξιζε να καταστεί πιο ευέλικτη και λιγότερο χρονοβόρα».

Επίσης ο κ. Αλεξάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμμετοχή των φορέων και των κατοίκων της Μονεμβασίας, την οποία την χαρακτήρισε «ενθουσιώδης» και «συγκινητική», αντάξια του φιλόξενου πνεύματος που ανέκαθεν διακατέχει τους Μονεβασίτες. Τέλος ευχαρίστησε  θερμά το Δήμο Μονεμβασίας, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Μονεμβασίας, τις τοπικές επιχειρήσεις, επιχειρηματικές ενώσεις και σωματεία, αλλά και τους ξεχωριστούς Μονεμβασίτες που ασχολήθηκαν προσωπικά, βοήθησαν και συνεισέφεραν στην μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76