UA-49499200-1

Σε τροχιά υλοποίησης η «Ανάπλαση της Πλατείας Χρυσαφίτισσας»

xrisafitisaΣύμφωνα με πληροφορίες του monemvasianews.gr γίνεται σύντομα η εγκατάσταση του αναδόχου εκτέλεσης του έργου « Ανάπλαση και φωτισμός της πλατείας Χρυσαφίτισσας » στο Κάστρο Μονεμβασίας. Η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην Εργοληπτική Εταιρεία Κ/Ξ «ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ – ΑΣΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη της Υπηρεσίας και την οικονομική προσφορά της ανωτέρω εταιρείας, με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και με μέση έκπτωση 46,05% (σαράντα έξι και  πέντε εκατοστά επί τοις εκατό) επί των τιμών του Τιμολογίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου με Φ.Π.Α. ανέρχεται στο ποσό των εκατόν σαράντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα επτά  ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (142.997,28 €).

Πρόκειται για  έργο ζωτικής σημασίας  η υλοποίησή  του οποίου θα αναδείξει περαιτέρω την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του Κάστρου Μονεμβασίας, που αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό και ταυτόχρονα χώρο με υψηλή επισκεψιμότητα. Η υλοποίηση του ανωτέρω έργου έρχεται να συμβάλλει στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μια και πρόκειται να αναδείξει τον μεγαλύτερο κοινόχρηστο χώρο της Κάτω πόλης της Μονεμβασίας ( περίπου 1500 τμ ),  βελτιώνοντας παράλληλα την εύκολη πρόσβαση και παραμονή των επισκεπτών.Κατά την υλοποίηση της πράξης, πρόκειται να  πραγματοποιηθεί  λιθόστρωση της πλατείας της Χρυσαφίτισσας με υλικά που απαντούν στα δάπεδα των κτηρίων και των ανοιχτών χώρων της Κάτω Πόλης. Συγκεκριμένα οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν αναλύονται παρακάτω:

  • Κατασκευή γραμμικών καναλιών περίπου 220,00 τ.μ., τα οποία θα απολήγουν σε οπές στο νότιο τείχος για την απορροή των ομβρίων στη θάλασσα.
  • Συμπλήρωση και αρμολόγηση στο υφιστάμενο καλντερίμι στην όψη των ιδιοκτησιών στη βόρεια πλευρά της πλατείας και στο περίδρομο του νότιου τείχους, ενώ όπου απαιτηθεί θα συμπληρωθεί με νέο. Κατασκευή καλντεριμιού χωρίς αρμό στο υπόλοιπο δάπεδο της πλατείας και κύκλος από κουρασάνι στο δέντρο της πλατείας.
  • Για την αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη της πλατείας θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν δύο (2) γλυπτικές συνθέσεις από γράμματα χάλυβα με φόντο πώρινες πλάκες, δύο (2) κάδοι απορριμμάτων από λιθοδομή με αφαιρούμενο εσωτερικό μεταλλικό δοχείο, δεκαπέντε (15) σφαίρες (κανονόμπαλες) από χάλυβα ως χώροι στάσης των επισκεπτών και δύο (2) σκεπάσματα ασφαλείας για τα στόμια των στερνών.
  • Διαμόρφωση τριών ή τεσσάρων λιθοσωρών και συντήρηση των λιθοδομών στην εσωτερική παρειά του τείχους. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εκσκαφές για τη διαμόρφωση ενιαίας επιφάνειας, θα απομακρυνθούν εκτός κάστρου φερτά και άχρηστα υλικά. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί φωτισμός (λειτουργικός και ανάδειξης) της πλατείας με την τοποθέτηση διαφόρων τύπων φωτιστικών σωμάτων

 

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76