UA-49499200-1

Πείνα και Δίψα

giannaras-peina-kai-dipsa

Παρουσίαση βιβλίου
Πείνα και Δίψα
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 20:30

Μια «σημερινή ανάγνωση» του βιβλίου θα καταθέσουν οι:  Άντζελα Κακάβα,Κατερίνα Χατζηγεωργίου, Ηλιάννα Κλειάσου, Ιουλία Κοντοπούλου, Χριστίνα Καραμίνη. Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά ο συνθέτης Βαγγέλης Μπόντας.

Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του  βιβλίου του και θα συνομιλήσει με το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Το βιβλίο
Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, «Πείνα και δίψα», η πρώτη έκδοση του οποίου έγινε το 1961. Στην παρούσα έκδοση (2015) προστέθηκαν τρία ακόμα συγγενή κείμενα (Η χώρα των ζώντων, Μνήμη T.S. Eliot και Το «σημείον» Ιωνά). Επιμέλεια – διόρθωση κειμένων: Ηρώ Νόλλα. Έργο εξωφύλλου: Χρήστος Γουσίδης.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε πριν από 54 χρόνια, το 1961, ενώ η δεύτερη έκδοση (1969) έγινε σε μέρες δύσκολες: στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα και ο πνιγμός για τη λεηλασία της ανθρωπιάς μας και την καπηλεία της θρησκευτικότητας αυτού του τόπου σημαδεύουν τον πρόλογό του.
Στην τέταρτη έκδοση (1981), ο συγγραφέας βρήκε την ευκαιρία να κάνει μερικές φραστικές διορθώσεις και να προσαρμόσει το κείμενο στην τρέχουσα γραμματική καθώς και να προσθέσει  το μικρό ταξιδιωτικό αφιέρωμα «έρημος», που συμπλήρωνε στο κλίμα της πρώτης εκείνης Πείνας και δίψας.
Στην παρούσα έκδοση (2015) προστέθηκαν τρία ακόμα συγγενή κείμενα (Η χώρα των ζώντων, Μνήμη T.S. Eliot και Το «σημείον» Ιωνά).

Ο συγγραφέας
Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76