UA-49499200-1
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Κουμπίλα – Λουλούδι»

28.11.2014_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι 28.11.2014_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι_1

«Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα, πρωτίστως γιατί το θέλουν οι πολίτες της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων και την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος «Κουμπίλα – Λουλούδι», την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και τόνισε ότι «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

«Αποδεικνύουμε καθημερινά με την αποφασιστικότητά μας ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα ξένο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα θα πετύχουμε και θα κάνουμε πραγματικότητα τα μακρόπνοα όνειρα δεκαετιών, λύνοντας προβλήματα που ταλάνιζαν για δεκαετίες τον τόπο».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι με την ολοκλήρωση του έργου «Κουμπίλα – Λουλούδι», «ενός έργου που είχε χαρακτηριστεί «γεφύρι της Άρτας», συνδέεται η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παραλιακή Κυνουρία, δημιουργώντας ένα ισχυρό αναπτυξιακό κίνητρο για την Ανατολική Πελοπόννησο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στην ατελέσφορη προσπάθεια Υπουργών να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος και όχι οι Περιφέρειες, «γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», καθώς και για το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ απέσυρε το αρ. 17 του πρόσφατου νόμου για την αναθεώρηση των ΠΕΣΔΑ, «για το οποίο πρωτοστατήσαμε και πετύχαμε μία ακόμη σημαντική πολιτική νίκη».

28.11.2014_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι_2 28.11.2014_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι_3

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο τμήμα «Ελαιοχώρι – Κουμπίλα» και τον  κόμβο – είσοδο του Ελαιοχωρίου, το οποίο θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2015, στις παρακάμψεις Τεγέας και Κοδέλων, οι μελέτες των οποίων θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως και για το δρόμο «Χάνι Κούβλι  – Άγιος Ιωάννης», προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον Ανατολικό παραλιακό άξονα της Πελοποννήσου, ήτοι «Κόρινθος – Επίδαυρος – Πόρτο Χέλι – Ναύπλιο – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι», τμήμα το οποίο θα παραδοθεί μέσα στο 2015, « Γύθειο – Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα», το οποίο η Περιφέρεια το έχει χαρακτηρίσει «έργο σημαία» για την ανάπτυξη της παραλιακής Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας από την πλευρά του έκανε λόγο για μέρα χαράς και αισιοδοξίας, τόνισε ότι μετά από δεκαετίες γίνεται επί των ημερών μας πραγματικότητα ένα δύσκολο έργο και σημείωσε ότι σε περιόδους κατήφειας για τη χώρα, στην Πελοπόννησο ανοίγουμε δρόμους.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, αφού εξήρε τη σημασία του έργου αυτού για το σύνολο της παραλιακής Αρκαδίας, το χαρακτήρισε ως τη νέα είσοδο της Κυνουρίας και τη σύνδεσή της με την υπόλοιπη ενδοχώρα, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση. Ευχαρίστησε τέλος όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωσή του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του άξονα αυτού.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε με τη σειρά της στα πολλά τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε το έργο και τα οποία έλυσε η Περιφερειακή αρχή και δήλωσε ότι «η αγάπη του Περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο, το πείσμα του, η επιμονή και υπομονή του αποτελεί απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε δύσκολους καιρούς».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ.κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης, Γεώργιος Μπακούρης, Θεόδωρος Ντάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σταματάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας κ. Δημήτριος Κατσής και πλήθος πολιτών.