UA-49499200-1

Πένθος στο πυροσβεστικό σώμα για τον 33χρονο αρχιπυροσβέστη

13.9.2014_Πένθος στο πυροσβεστικό σώμα για τον 33χρονο αρχιπυροσβέστηΣτο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον χαμό του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου από τη Λάρισα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, με τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα, στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Π. Φάληρο όπου είχαν μεταβεί 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα για να σβήσουν την πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον δεύτερο όροφο η 44 χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του. Ο ιδιοκτήτης ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβεστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

Ο Ματθαίος Μάτζιος με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτήριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον πρώτο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα. Λόγω των εκρήξων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θρμικά φορτία στο κτήριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις, πιθανόν από εισπνοή καπνού. Πιθανολογείται ότι τελείωσε το οξυγόνο του πυροσβέστη στην προσπάθεια του να τραβήξει τη γυναίκα έξω και έτσι λιποθύμησαν.

Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και τα αίτια της πυρκαγιάς έχει διαταχτεί ένορκη διοικητική εξέταση και προανάκριση.

Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76