UA-49499200-1

Ένα μουσικό ταξίδι από τον Vivaldi μέχρι τον Χατζιδάκι στη Λακωνία

29.4.2014_Ο Χατζιδάκις θα αγαπήσει τον Vivaldi στη Λακωνία_1Στην πόλη της Σπάρτης θα μεταφερθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκεί έχει προγραμματιστεί να γίνει η επόμενη στάση του Φεστιβάλ Πελοποννήσου που συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της Περιφέρειας. Πρόκειται για μία από τις πέντε περιφερειακές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Υποέργο “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” και στη Πράξη που έχει σχέση με την ενίσχυση των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών της Πελοποννήσου. Όλες οι εκδηλώσεις φέρουν το γενικό τίτλο: “ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi” παντρεύοντας μουσικά τους δύο μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργώντας επίγειους μουσικούς παραδείσους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση της Παρασκευής 3/10/14, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Σπάρτης ( Βιβλιοθήκη ) και θα αρχίσει στις 8 μ.μ.. Στην εκδήλωση αυτή μουσικά προγράμματα θα παρουσιάσουν κατά σειρά: η Μικτή Χορωδία “Μουσικός Όμιλος Σπάρτης”, η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης και το Μουσικό Σχήμα “Φabrika Quartet”.

29.4.2014_Ο Χατζιδάκις θα αγαπήσει τον Vivaldi στη Λακωνία_2Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στα Παπαδιάνικα. Η εκδήλωση αυτή θα αρχίσει στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού καταστήματος Παπαδιάνικων Λακωνίας και εκεί θα παρουσιαστούν οι Φιλαρμονικές του Δήμου Μονεμβασιάς: Φιλαρμονική Δ.Ε. Βοιών, Σαξοφωνική Ορχήστρα Δ.Ε. Ασωπού και Φιλαρμονική Δ.Ε. Μολάων.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ευρώτα σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει αναλάβει η “Αναπτυξιακή Πάρνωνα”, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», του Ε.Π. «ΔΕΠΙΝ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76