UA-49499200-1

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στο Athens Open Air Film Festival

30.8.2015_Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στο Athens Open Air Film Festival

O Αλεξάντρ Ντεσπλά τιμά με την παρουσία του την τελετή λήξης του φετινού 5ου Athens Open Air Film Festival, του καλοκαιρινού κινηματογραφικού θεσμού της Αθήνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία του στο Ηρώδειο στις 9 Σεπτεμβρίου.
Το φετινό Athens Open Air Film Festival ρίχνει την αυλαία του το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με μία ξεχωριστή προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, λίγες ημέρες πριν την συναυλία του στο Ηρώδειο, θα δώσει το «παρών» στην προβολή της ταινίας τού Γουές Άντερσον «Ο απίθανος κύριος Φοξ» (2009), στην οποία έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση.

«Ο Απίθανος κος Φοξ», η πολυαγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ («Ματίλντα», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας») γίνεται στα επιδέξια χέρια του πανούργου στυλίστα Γουές Άντερσον μία ακαταμάχητη ταινία. Ισορροπώντας τη συγκίνηση και την κωμωδία ενορχηστρώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα κινηματογραφικά είδη (από τις ταινίες δράσης και την ρομαντική κομεντί φτάνει στα κόμικς και το γουέστερν), δίνοντας την ευκαιρία στον Ντεσπλά να παραδώσει μια από τις πιο ευρηματικές μελωδίες του που ήταν υποψήφια για Όσκαρ και για Χρυσή Σφαίρα Πρωτότυπης Μουσικής.

«Ο Απίθανος κος Φοξ», με τις φωνές των Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Γουίλεμ Νταφόε θα προβληθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός).

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, η είσοδος στην προβολή θα γίνει μέσω ατομικών δελτίων εισόδου, τα οποία θα διανεμηθούν από το ταμείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, την Δευτέρα 31 Αυγούστου από τις 18.00 έως και τις 20.00 ή μέχρι εξαντλήσεώς τους. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθεύεται μέχρι δύο  ατομικά δελτία εισόδου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76