UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

12.11.2015_Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας_1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που είχε θέμα: «Η ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στην σύγχρονη εποχή» και τελούσε, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Παλαιοπαναγιάς, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση με εισηγητή τον Πρωτοπρεσβύτερο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος είναι επίσης Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχίατρος και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Θέμα της ομιλίας του ήταν: «Τα δυναμικά του χάσματος των γενεών».

Ύστερα από την ολοκλήρωση της ενδιαφέρουσας ομιλίας και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των εκπαιδευτών από τους εκπαιδευόμενους, ώστε να βοηθηθεί το Ίδρυμα Επιμορφώσεως στην βελτίωση της λειτουργίας του.

12.11.2015_Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος κατ’ αρχάς ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον π. Αδαμάντιο, για την προσφορά του Ιδρύματος Επιμορφώσεως στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και ιδιαίτερα στην τοπική Εκκλησία. Επίσης ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς συμμετέχοντες για την καλή διάθεση με την οποία παρακολούθησαν τις εισηγήσεις καθώς και για τις χρήσιμες παρεμβάσεις και απορίες που εξέφρασαν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου. Κατακλείοντας τον πάντα μεστό λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφερε στον π. Αδαμάντιο μία εικόνα της Παναγίας εκφράζοντας την ευχή η Υπεραγία Θεοτόκος να τον ενισχύει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

12.11.2015_Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας_2

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, το οποίο διήρκησε από τις 19 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2015,  πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες από αξιόλογους εισηγητές. Επιγραμματικά αναφέρουμε το πρόγραμμα:

  • Η έναρξη έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2015, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Παλαιοπαναγιάς. Μετά την τέλεση του Αγιασμού μίλησε ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Το παιδί και η γονεϊκή συντροφική σχέση».
  • Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Κοκκινόραχης, εισηγητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση – παιδεραστία».
  • Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Ξηροκαμπίου, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, με θέμα: «Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της θρησκευτικής πίστης του παιδιού και του εφήβου».
  • Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Βλαχιώτη, εισηγητής ήταν ο Προηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Γιαπιτζάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ποιμαντικές προσεγγίσεις του παιδιού και του εφήβου».
  • Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Βλαχιώτη, ομιλητής ήταν ο Δρ. Ιατρικής, Ψυχίατρος και Ψυχαναλυτής κ. Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης. Θέμα της ομιλίας του ήταν: «Ψυχοπαθολογία και παραπτωματικότητα στην εφηβική ηλικία».
  • Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Τσεραμιού, ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Πέτρος Μισθός μίλησε με θέμα: «Η μετάβαση από την παιδικότητα στην εφηβεία».
  • Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, επίσης στο Πνευματικό Κέντρο Τσεραμιού, η ψυχολόγος και Δρ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ευφροσύνη Μπαρμπαγιάννη, έκανε εισήγηση με θέμα: «Αναπτυξιακά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του νηπίου και του παιδιού».
  • Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιοπαναγιάς, πραγματοποιήθηκε η ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Πηγή: immspartis.gr

Check Also

Το Monemvasia Castle Challenge ξεκινά αύριο 15/6

Ο Δήμος Μονεμβασίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την  εταιρεία whynot, διοργανώνουν στις 15-16 …

G-EZ117CQG76