UA-49499200-1

Μια ζαχαρένια συνταγή

27.11.2015_Μια ζαχαρένια συνταγή

“Μια ζαχαρένια συνταγή”, ένα βιβλίο για την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 20:30 γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου “Μια ζαχαρένια συνταγή” της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.

Το βιβλίο

Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.
Με παράλληλες δράσεις, υποστηρίζει την παρούσα έκδοση και ο Δήμος Πειραιά.

Περιγραφή βιβλίου
Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ’ αυτούς που ξέρουμε, ζει στα …σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Η συγγραφέας

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται σε μια πόλη που λέγεται Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις  ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. Αυτό το κάνει από μικρή. Δεν ξέρω, μεταξύ μας, αν μετά από τόσα χρόνια καταφέρνει να μαγειρεύει νόστιμες ιστορίες, αλλά προσπαθεί, και η προσπάθεια είναι αυτό που μετράει. Αυτό μου είπαν κάποτε ότι έχει σημασία. Όταν ρωτήσαμε τον Ρένο για τη Φωτεινή, μας είπε: “Η βοήθειά της ήταν πολύτιμη, κι έτσι μαζί με την ομάδα έκτακτων αναγκών καταφέραμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή την αποστολή αγάπης”.

Η εικονογράφος

Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων. Έχει βραβευτεί δύο φορές από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού- Νεανικού Βιβλίου και τρεις φορές έχει λάβει το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Το 2012, εκπροσωπώντας την Κύπρο, αναγράφηκε στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, όπου επίσης έχει διακριθεί, με έπαινο από την παιδική σκηνή του ΘΟΚ και Α΄ βραβείο από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου. Βιβλία που έχει εικονογραφήσει αλλά και συγγράψει έχουν βρεθεί στη λίστα των τεσσάρων επικρατέστερων για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.

Απόσπασμα από τον πρόλογο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

“Τα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα σε καιρούς πολέμου και εκτοπισμού. Εκτεθειμένα συχνά σε απειλές όπως είναι η παιδική εργασία και εκμετάλλευση, επιδίδονται σε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Πολλά από αυτά έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή σε προσφυγικούς καταυλισμούς και η θαλπωρή του σπιτιού, το παιχνίδι με τους φίλους στην αυλή του σχολείου μοιάζoυν με μία μακρινή πολυτέλεια. Οραματίζονται έναν κόσμο όπου η αγάπη, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η γνώση δεν έχουν σύνορα, αλλά προσφέρονται απλόχερα παντού! Διεκδικούν με τις φωνούλες τους έναν κόσμο που η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα. Γιατί το όνειρο του “Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω ” είναι και παραμένει πάντοτε ζωντανό”.

Υποστηρίξτε το έργο της Υ.Α. και τα παιδιά-πρόσφυγες με μια δωρεά σήμερα!
Δωρεά Online
Κατάθεση σε τράπεζα. ALPHA BANK: 101-00-2002055436, IBAN: GR89 0140 1010 1010 0200 2055 436
ΠEIΡΑΙΩΣ: 5055011562-423, IBAN: GR11 0172 0550 0050 5501 1562 423
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την κατάθεσή σας
Τηλεφωνικά: 210 6728430, Email: psfrgre@unhcr.org, Fax: 210 6726417.
Μάθετε περισσότερα για το έργο της Υ.Α. στο www.unhcr.grυποστήριξη

Οι ομιλητές

Ιωάννης Μουζάλας Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Τζανέτος Φιλιππάκος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Διονύσης Τσακνής Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΡΤ Α.Ε.
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη Υποστράτηγος – Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ελληνικής Αστυνομίας
Aλεσσάντρα Μορέλλι Επιχειρησιακή Συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά* – Leonardo Padura

Κούβα, 1977. Ο Ιβάν παλεύει να βγάλει τα προς το ζην και όποτε βρίσκει ευκαιρία …

G-EZ117CQG76