UA-49499200-1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη

15.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη

Σε συνέχεια του προγράμματος «Η πρόληψη σώζει ζωές», το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, διοργάνωσε και φιλοξένησε για τρίτη φορά, διημερίδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών με τίτλο «Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση», σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, κλιμάκιο δεκατεσσάρων ιατρών, εξειδικευμένων στα νοσήματα του μαστού, πραγματοποίησε Υπερηχογράφημα Μαστών και κλινική εξέταση σε 534 γυναίκες από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.

15.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη_1

Η άκρως τιμητική για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης προσέλευση κάθε γυναίκας κατά το διήμερο αυτό, μεταφράζεται ως επιτυχημένη αφύπνιση του πληθυσμού ευθύνης και έμπρακτη ευαισθητοποίηση απέναντι στη φροντίδα της ατομικής Υγείας.

«Το ηθικό μεγαλείο όσων συντέλεσαν στην διοργάνωση και την ολοκλήρωση αυτής της διημερίδας, έκανε τις χορδές της αρμονίας του εθνικού συστήματος υγείας να σπάσουν και φυσικά όλοι εμείς, δεν θα μείνουμε στο νέκταρ της παρούσας στιγμής, όχι επειδή πρέπει, αλλά γιατί αυτό προκύπτει από τις ανάγκες της εσχατιάς της ηπειρωτικής Ευρώπης, τη Μάνη και έχοντας επίγνωση τόσο του ρόλου του επαγγελματία υγείας, όσο και του χρήστη των υπηρεσιών υγείας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Ανάργυρος Μαριόλης.

Κατά την κατά πρόσωπο επαφή εξεταστών και εξεταζομένων, επισημάνθηκε η αξία της επανάληψης του προληπτικού ελέγχου ανά τακτά κατά περίπτωση χρονικά διαστήματα και εκφράστηκαν απορίες και ανησυχίες από μέρους των εξεταζομένων, ενώ έγινε επιγραμματική αναφορά τόσο των κακοήθων, όσο και των καλοήθων παθήσεων του μαστού και των συμπτωμάτων τους. Σε όλες τις εξεταζόμενες επιδόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Εκτός από καθοδήγηση, στις γυναίκες εκείνες οι οποίες εξετάστηκαν και βρέθηκε ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, η συνέχιση της παρακολούθησης οργανώθηκε και δρομολογείται από κοινού, από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και τους ειδικούς της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ενώ τα ενδιαφέροντα ευρήματα που προέκυψαν από την ανάλυση των δεδομένων, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα σε ιατρικό συνέδριο.

15.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη_3

Στο πλαίσιο της διημερίδας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, κ. Ανάργυρο Μαριόλη και τον Προέδρο της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», κ. Γρηγόριο Ξεπαπαδάκη, οι οποίοι επεσήμαναν τις αλλαγές στις συμπεριφορές υγείας που επέφερε η οικονομική κρίση και την ολοένα αυξανόμενη επίπτωση του καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαριόλης, στην ιδιαιτέρως φορτισμένη ομιλία του, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Αυτή η υπέροχη και σεμνή δουλειά να ζυμώνεις το ζυμάρι, να το φουρνίζεις και να το ψήνεις με χρώματα χρυσαφένια και να το προσφέρεις. Αν ο πολίτης κατορθώσει να αποκτήσει αυτή την απλή επίγνωση θα μετασχηματιστεί κaι αυτή σ΄ ένα στοιχείο απέραντης ενέργειας, όπως είναι η δόμηση ενός ανθρώπινου χωριού, η αλλαγή των συνθηκών μέσα στις οποίες ζει η ανθρωπότητα ή η διαχείριση των προϊόντων που παράγει ο άνθρωπος: ψωμί, αλήθεια, κρασί, όνειρα».

Ο κ. Ξεπαπαδάκης επικεντρώθηκε στη σημασία της ενημέρωσης όλων των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες.

15.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη_4

Ακολούθησε τιμητική βράβευση του κ. Γρηγορίου Ξεπαπαδάκη, Χειρουργού Μαστού, Διευθυντή Κλινικής Μαστού ΡΕΑ και Προέδρου της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση-Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, για την ανεκτίμητη προσφορά του στον τομέα της υγείας στη Μάνη, μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και ιδιαιτέρως στο Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο, για την έμπρακτη συνεισφορά τους στο έργο μας, στη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Ευδοξία  Παπαγεωργίου, καθώς και στη Διοίκηση της 6ης Υ.Πε. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, για την αμέριστη στήριξή τους.

Τέλος, ξεχωριστές ευχαριστίες αξίζουν στην Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», στο προσωπικό της που προσήλθε, και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό της κ. Γρηγόριο Ξεπαπαδάκη. Το να βλέπει κανείς με τα μάτια των εθελοντών ιατρών είναι κάτι υπέροχο.

15.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αρεόπολη_2

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν όλες οι εθελόντριες και οι εθελοντές  που συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση της διημερίδας.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ευχαριστεί θερμά το σύνολο του κόσμου, που με την ανταπόκρισή του έχει γίνει η κινητήριος δύναμη για την βελτίωση των δράσεών του.

 

 

Check Also

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και εκθέτουν τα έργα τους στη Νεάπολη

Μαρούλη Κατζιλιέρη Μια ξεχωριστή έκθεση παιδικής ζωγραφικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην …

G-EZ117CQG76