UA-49499200-1

Μετέωρη μετακόμιση στο «Εύθραυστο τίποτα»

31.5.2015_Μετέωρη μετακόμιση στο «Εύθραυστο τίποτα»
Πηγή έμπνευσης για την παράσταση ήταν το αδιέξοδο της χώρας μας και ο τρόπος, με τον οποίο αποτυπώνεται στην ανθρώπινη ψυχή.

Θυμίζοντάς μας ότι δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει, αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να το «κουβαλάς», η ομάδα χορού  Syndram της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη επιχειρεί ένα χορευτικό πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς», μέσα από την παράσταση «Εύθραυστο τίποτα», η οποία παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης 14η Μέρα, από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ.

Παρανοϊκή καθημερινότητα με άπειρες εκκλήσεις
Πηγή έμπνευσης για την παράσταση ήταν το αδιέξοδο της χώρας μας και ο τρόπος, με τον οποίο αποτυπώνεται στην ανθρώπινη ψυχή. Το «Εύθραυστο τίποτα» αναδεικνύει την παρανοϊκή καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα με μπερδεμένα αιτήματα και άπειρες εκκλήσεις. Μια καθημερινότητα χωρίς διερώτηση.

Τα σώματα και οι ψυχές ψάχνουν τη ζωή, έτσι όπως αυτή παραπαίει στα όρια της συνήθειας, αναζητώντας μικρές χαραμάδες για να περάσει το ελάχιστο φως. Κάποιες φορές, το φως αυτό τυφλώνει. Κάποιες άλλες, λυτρώνει. Και, πάντα, στα σκαριά, ένα μεγάλος επαναπροσδιορισμός. Το υπόκωφο ερώτημα, που πλανάται γύρω από τον σύγχρονο «εύθραυστο» άνθρωπο και μέσα στη χορευτική αυτή performance, είναι η μετακόμιση. Η μετακόμιση από τη σκοτεινή μονάδα, στη φωτεινή αλληλεγγύη.

Σε ένα σκονισμένο τώρα, γεμάτο από φθαρτά υλικά
Η Χρυσηίς Λιατζιβίρη και οι χορευτές της πλάθουν εύθραυστα το τίποτα, υπογραμμίζοντας το μετέωρο της ζωής μας, σε ένα χορευτικό σύνολο, που επιθυμεί να συνομιλήσει – μέσα από τη μοναδική γλώσσα του χορού – με τις ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου.
Τέσσερα πρόσωπα – χορευτές τελούν, στην κυριολεξία, υπό μετακόμιση. Ένα σπίτι υπό μετακόμιση και οι ψυχές όσων κατοίκησαν σε αυτό μετέωρες. Το φορτίο της ζωής στοιβαγμένο σε κούτες, που πρέπει να κουβαληθούν, ίσως με διαφορετικό προορισμό η κάθε μία.

Τέσσερις άνθρωποι σε ένα «τώρα», που όλα μοιάζουν υπό αίρεση και αυτοί σε μια κατάσταση επαναπροσδιορισμού, αλλαγής, απορίας, νέων αποφάσεων. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα σκονισμένο τώρα, γεμάτο από φθαρτά υλικά, προσδιορίζονται, αλλάζουν, αποφασίζουν, μικραίνουν, μακραίνουν και αναζητούν φως, αγκαλιά και βοήθεια, ο καθένας για μια μικρή προσωπική έξοδο. Ίσως και για τη μεγάλη φυγή. Αλλά η συνήθεια; Μήπως είναι ισχυρότερη και από την ίδια τη ζωή;

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη, δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθετική επιμέλεια: Κλεάνθης Kόκκορης, σκηνικά – κοστούμια: Syndram dance co, μουσική επιμέλεια: Κ aL, μουσική διαμόρφωση: Κ aL, Παναγιώτης Κλίμης, φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος, προωθητικά βίντεο: Διονύσης Τσαφταρίδης, φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου. Χορεύουν: Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Σοφία Κυριαζίδου, Ελένη Λαγκαδινού, Κωνσταντίνος Ρίζος.

Πληροφορίες
14η Μέρα: Καλλιρρόης 10 – Αθήνα (στάση Μετρό: Ακρόπολη,  στάση Τραμ: Βουλιαγμένη). Τιμή εισιτηρίου: κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ. Κρατήσεις: καθημερινά, στα τηλέφωνα: 210 9210077 και 6976 866575 (17.00 – 21.00), 6932 195393.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76