UA-49499200-1

Μειώσεις συντάξεων με το … καλημέρα

26.3.2015_Οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ της Αττικής

Αναπόφευκτες θεωρούνται εντός του 2015 νέες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, ώστε να εξοικονομηθούν 450 εκατ. ευρώ για φέτος και 1,8 δισ, ευρώ για την επόμενη χρονιά, ενώ τα σενάρια που κυκλοφορούν αφορούν σε περίπου 350.000 συνταξιούχους, κάτι που εμμέσως παραδέχθηκε χθες και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που ανέλαβε εκ νέου τη θέση του υπουργού Εργασίας.

«Ίσως να μην μπορέσουμε να αποφύγουνε τις μειώσεις κάποιων συντάξεων όσο υπάρχει αυτή η υποχρηματοδότηση των Ταμείων. Εμείς πάντως, θα προστατεύσουνε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχθούν», είπε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε από την επιστροφή Σοφών να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε το πόρισμά τους για το ασφαλιστικό να κατατεθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αν η κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του μνημονίου που θα οδηγοήσουν σε μείωση ακόμη και των κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ, τα περιθώρια αλλά και τα μηνύματα που έρχονται από την επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό δεν είναι θετικά. Υπάρχει η δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή ήτοι μείωση δαπανών της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ έως το 2018.

Αναδημοσίευση από: airetos.gr – Πηγή: Καθημερινή

Check Also

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνου στη Βερόνα της Ιταλίας

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων …

G-EZ117CQG76