UA-49499200-1

«Λοταρίες» για τις αποδείξεις προαναγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου

9.3.2015_«Λοταρίες» για τις αποδείξεις προαναγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου

Με τρία επιπλέον μέτρα εμπλουτίζεται το email Βαρουφάκη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από τα επτά σημεία, με τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητηθεί η υποβολή φορολογικών δηλώσεων προηγούμενων ετών χωρίς πρόστιμο, η υιοθέτηση του μέτρου της «λοταρίας» ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων –είναι ένα από τα μέτρα που είχε συμπεριληφθεί και στο email Χαρδούβελη με εκτίμηση ότι μπορεί να αποδώσει περί τα 500 εκατ. ευρώ- αλλά και παρεμβάσεις για τον περιορισμό των «τριγωνικών συναλλαγών».

Οι τρεις αυτές παρεμβάσεις –αλλά και δεκάδες άλλες όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- θα αποτελέσουν, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τον Απρίλιο.

Αθήνα, στο σημερινό Eurogroup θέλει πολιτική πρόοδο, με στόχο την εξειδίκευση του πλαισίου της εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα και πως δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ προσθέτουν ότι απόψε δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο.

Ακόμη εκφράζουν την ετοιμότητα της κυβέρνησης να εμπλουτίσει τη λίστα των επτά μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στους ομολόγους του ο Γ. Βαρουφάκης και με άλλες μεταρρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια.

Όπως ενημερώνουν, οι μεταρρυθμίσεις που προτείναι η κυβέρνηση αφορούν τον προϋπολογισμό του 2015 και είναι «κινήσεις που θα αποφέρουν έσοδα μέσα στο χρόνο χωρίς καμία επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία».

Συγκεκριμένα, τρεις μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα αφορούν:

  • Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών.

«Αυτό», εξηγούν, «θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση» και πρόκειται για μια πρακτική που «εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια».

  • Κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου, πρόκειται για μια απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

  • Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία».

«Αυτή η πρακτική», εξηγούν, «θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους σεβόμενη ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και την ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνου στη Βερόνα της Ιταλίας

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων …

G-EZ117CQG76