UA-49499200-1

Λογοτεχνικά Βραβεία 2015

7.6.2015_Έλα να πούμε ψέματαΤο περιοδικό Ο Αναγνώστης ανακοίνωσε τα Λογοτεχνικά Βραβεία 2015 για τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς που πέρασε.

Το περιοδικό Αναγνώστης απένειμε το Βραβείο «Νίκου Θέμελη» στη Μάρω Δούκα, για το μυθιστόρημά της «Έλα να πούμε ψέματα», το Βραβείο Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη για το βιβλίο του «Νίκη» και το Βραβείο Λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους στηνΕλένη Κατσαμά για το βιβλίο της «Γορίλλας στο φεγγάρι».

Το μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα ολοκληρώνει την τριλογία της με τίτλο «Στις γραμμές του μύθου και της ιστορίας», που ξεκίνησε με τους Αθώους και φταίχτες το 2004 και συνεχίστηκε με Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ το 2010, με κοινό αίτημα ο φακός της μυθοπλασίας να διευρύνει, να διαθλά και να επινοεί, αναζητώντας τη φύση της αλήθειας και της Ιστορίας και επιχειρώντας να αποκαλύψει ανυστερόβουλα διαστάσεις της πολυπλοκότητας του αληθινού.

Στο βιβλίο του Χρήσου Χωμενίδη, περιγράφεται η ζωή της Νίκης, που είναι η ζωή όλων των παιδιών που έρχονται στον κόσμο µε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους, που δεν το απαρνιούνται, ούτε όμως το αφήνουν να τα λυγίσει. Οι άνθρωποι της Νίκης είναι η ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Τέλος, το μυθιστόρημα της Ελένης Κατσαμά είναι μια έκπληξη λογοτεχνική, αισθήσεων και εμπειριών, που παρασύρει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο γεμάτο μυστήρια, που, για να τα λύσει, θα χρειαστεί να αφεθεί δίχως αντιστάσεις στα χέρια της Κατσαμά και της ηρωίδας της, της μαχητικής Μαρίας με την εφηβική ματιά και την τρομερή ικανότητα αυτοσαρκασμού.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

«Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις» από την Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Θάλεια είναι γέννημα θρέμμα της οδού Μ. Δεν μετακινείται, παρά μόνο για να πάει …

G-EZ117CQG76