UA-49499200-1

Κύπελλο Ελλάδας: ΟΦΗ – Ξάνθη 1-1

13.2.2015_Κύπελλο Ελλάδας - ΟΦΗ-Ξάνθη 1-1

115 μέρες μετά το πρώτο τους παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου, SKODA ΞΑΝΘΗ και ΟΦΗ διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του θεσμού.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, αέρας) οι δύο ομάδες μπήκαν «ορεξάτες» στον αγωνιστικό χώρο. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό από το ξεκίνημα με τον ΟΦΗ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με το άστοχο σουτ του Λαμπρόπουλου. Η προσπάθεια του Παπαστεριανού στο 13’ δεν ανησύχησε τον Λόρια ενώ ο Κυριακίδης χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ έξω από την περιοχή του Κουτσιανικούλη. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να είναι σωστά οργανωμένοι αμυντικά και στις αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτούν τους χώρους για να προκαλέσουν προβλήματα στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν καλύτερη έχοντας περισσότερες τελικές προσπάθειες (4-7) και κατοχή μπάλας (44%-56%). Τόσο αυτή όμως, όσο και ο ΟΦΗ στις ευκαιρίες που του δόθηκαν, δεν έκαναν τις κατάλληλες τελικές επιλογές και χωρίς σκορ οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το β’ μέρος με την ομάδα του Αναστόπουλου να καταφέρνει να σκοράρει. Στο 48’ ο Λαμπρόπουλος έκανε την κάθετη πάσα στον Κουτσιανικούλη και ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Κυριακίδη στη φάση αυτή, ανοίγοντας το σκορ. Αμέσως μετά το 1-0 ο ΟΦΗ είχε μία καλή στιγμή να σκοράρει και πάλι με τον Μερεμπασβίλι αλλά ο τερματοφύλακας της SKODA ΞΑΝΘΗ απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Βασιλακάκη αντί του Παπαστεριανού στο 52ο λεπτό στην πρώτη κίνηση από τον πάγκο. Στο ίδιο λεπτό η ξανθιώτικη ομάδα σκόραρε. Ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ και ο Καρίμ Σολτάνι με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1. Στο 64’ ο Μερεμπασβίλι αποχώρησε από το παιχνίδι και τη θέση του πήρε ο Τζορτζ. Η ξανθιώτικη ομάδα μετά την ισοφάριση ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα ψάχνοντας το 2ο γκολ. Οι δύο προπονητές έκαναν τις επόμενες κινήσεις τους στο ίδιο λεπτό καθώς στο 68’ τη θέση του Καπετάνου πήρε ο Φλίσκας και τη θέση του Μονιάκη πήρε ο Μαραθιανός.

Στη συνέχεια του αγώνα, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος. Στο 75’ ήρθε η καλύτερη φάση του β’ μέρους με τον Κλέιτον να κάνει το δυνατό σουτ και τον Λόρια να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι καθώς αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον Βάλτερ. Στο φινάλε του αγώνα η SKODA ΞΑΝΘΗ θα μπορούσε να σημειώσει το δεύτερο γκολ όμως τα δοκάρια του Λόρια σταμάτησαν τις προσπάθειες του Βάλτερ και του Βασιλακάκη αντίστοιχα.

 

Πηγή: skodaxanthifc.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76