UA-49499200-1

Κρατικοποίηση προς διάσωση του Μεγάρου Μουσικής

11.2.2016_Κρατικοποίηση προς διάσωση του Μεγάρου Μουσικής

Τελικά οι φήμες γύρω από την τύχη του Μεγάρου Μουσικής αποδείχτηκαν πραγματικές, μιας και χθες βράδυ κατατέθηκε 60σέλιδη τροπολογία στη Βουλή, με στόχο την κρατικοποίηση του. Ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί η λειτουργία του Μεγάρου που είχε υπέρογκα χρέη, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μήνες.

Στη κρατικοποίηση λοιπόν του Μεγάρου Μουσικής προχωρά η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έτσι στην κυριότητα του Δημοσίου περνούν οι εγκαταστάσεις του Μεγάρου, αλλάζει η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά παράλληλου μεταφέρονται και οι οφειλές του Οργανισμού στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τμ, όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφοράς υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.

Σε αντάλλαγμα το ενδεκαμελές ΔΣ θα ορίζεται όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, έξι (6) μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο (2) μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και τρία (3) μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Φίλων της Μουσικής», στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις, οι μεγάλες αίθουσες και για έως άλλες πέντε, οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής.

Πηγή: portal.tee.gr

 

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76