UA-49499200-1

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας από τους Αγρότες της Λακωνίας

21.5.2015_Επικίνδυνη εξάπλωση του βακτηρίου ταχείας ξήρανσης της ελιάς

Οι Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και Νέων Αγροτών Λακωνίας καλούν όλους τους Λάκωνες Αγρότες και Κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., έξω από το Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας, που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η παρουσία όλων των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων κρίνεται επιτακτικά απαραίτητη, μακριά από κόμματα και πολιτικές, ενώ τονίζουν ότι σύνθημα τους είναι «ο Αγρότης στο χωράφι και το προϊόν στο ράφι».

Στην ίδια ανακοίνωση οι Αγρότες της Λακωνίας επισημαίνουν ότι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η αύξηση στα αγροτικά εφόδια, ΦΠΑ και πετρέλαιο, έτσι όπως ψηφίστηκαν, τους οδηγούν στον αφανισμό  και την εξαθλίωση, ενώ καλούν τους συνεταιρισμούς, αγροτικούς συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς να δώσουν το παρόν.

Τέλος απευθύνονται στην Αντιπεριφέρεια Λακωνίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους), ζητώντας τους να σταθούν δίπλα τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Ανάπτυξη της Λακωνίας εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Check Also

Στον υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με τον …

G-EZ117CQG76