UA-49499200-1

Καλλιεργήστε για το καλό σας!

17.4.2015_Φτιάχνοντας έναν φράχτη με φυτά!

Κάθε επαφή με το φυσικό περιβάλλον έχει οφέλη για την ψυχική μας υγεία.

Η κηπουρική σε κοινοτικούς κήπους μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια Westminster και Essex.

Στη μελέτη συμμετείχαν 269 άτομα, από τους οποίους περίπου οι μισοί ασχολούνταν με την κηπουρική. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και την γενική κατάσταση της υγείας τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που είχαν περάσει έστω 30 λεπτά την εβδομάδα στους κήπους τους βελτίωσαν σημαντικά την ψυχική τους υγεία και είχαν χαμηλότερα επίπεδα κόπωσης, κατάθλιψης, έντασης και θυμού σε σχέση με όσους δεν ασχολούνταν με την κηπουρική. Επίσης, από την έρευνα φάνηκε ότι οι κηπουροί είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερα προβλήματα όσον αφορά το σωματικό τους βάρος από εκείνους που δεν ασχολούνταν με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Καθώς ο πλυθησμός στα αστικά κέντρα αυξάνεται, όπως και τα προβλήματα που αφορούν την ψυχική υγεία, η δρ. Carly Wood από το Πανεπιστήμιο του Essex, υποστηρίζει ότι η κοινοτική κηπουρική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της ψυχικής ευεξίας στους κατοίκους των σύγχρονων αστικών περιοχών.

Πηγή: vita.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76