UA-49499200-1

Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα

2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο κλήρος και ο λαός των Βατίκων τίμησε το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως.

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός του οποίου προέστη ο Παν. Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης ιεροκήρυξ, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως αναπτύσσοντας το θέμα: « Η περί Αγίας Τριάδος διδασκαλία της Εκκλησίας και οι πρακτικές εκφάνσεις της στον καθημερινό βίο των πιστών».

2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_1 2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_2 2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_3

Την επομένη 1 Ιουνίου 2015 της ακολουθίας του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της περιοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδ. Πρωτοπρευσβύτερος π. Παναγιώτης Κοντάκος, εφημέριος Λαχίου, ο οποίος ανέλυσε το Θέμα: « Η Εκκλησία ως αναγεννητικός παράγοντας του εσώτερου ψυχικού κόσμου του ανθρώπου».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εξαιρετικής ποιότητας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και τις ψαλμωδίες των ιεροψαλτών του Ναού.

2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_4 2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_5 2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_6 2.6.2015_Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα_7

Τις Ιερές Ακολουθίες παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Βοιών κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής και Ηλίας Καλογερίνης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Ιωάννης Γεωργουδής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Δημήτριος Σκορδάς, οι Διοικητές του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Τμήματος και πλήθος κόσμου. 

Φώτο: Αρετή Μπιλλίνη

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76