UA-49499200-1

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα

10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_1

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε  η  εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα  στην Συκέα. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα και συγκινητική, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας, όπου στον Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Η εικόνα με τους μπλοκαρισμένους δρόμους από τα δεκάδες λεωφορεία και τις εκατοντάδες των αυτοκινήτων,  έδιναν  στη γύρω περιοχή  μια άλλη εικόνα, ασυνήθιστη για την καθημερινότητα, όλ’ αυτά όμως μαρτυρούσαν το μεγάλο εορταστικό γεγονός.

10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_310.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_6

Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν  υπομονετικά, ακόμη και μια ώρα, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και ομίλησε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ενώ συμμετείχαν Ιερείς των ενοριών της περιοχής. Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη η ιερά  παράκλησις εις τον Άγιον και το μεσονύκτιον ετελέσθη από τον Εφημέριον του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερον π. Σταύρον Βαρράν, Ιερά αγρυπνία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.

10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_510.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_4 10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_7

Την κυριώνυμον ημέραν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, χοροστάτησε εις τον όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, καθώς επίσης και της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της εικόνος του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικόν Επίτροπον Μολάων  αρχιμανδρίτην  π. Γεράσιμον Πετρολέκα και από  Ιερείς της περιοχής, ενώ ομίλησε επικαίρως για τις  πολλές αρετές και το έργο του τιμωμένου Αγίου.

Παρέστησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω:  ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σπύρος Αβδούλος, ο Αντιδήμαρχος  της Δ.Ε. Μολάων, κ. Κωνσταντίνος  Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι εντ. Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Ιωάννης Κολιάκος και Γεώργιος Βουνελάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Θεοδούλη Σπυριδάκου και κ. Βασίλειος Κουλουβάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ματούλα Μπελεγρή, το τοπικό Συμβούλιο Συκέας, με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Σαργκάνη, ο πρόεδρος της Δ. Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μεταμόρφωσης και Πακίων, κ.κ. Παναγιώτης Σκαρμούτσος και Μιχαλής Καρούνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Αδαμάντιος Τσολομύτης και πλήθος κόσμου.

10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_2 10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_8 10.11.2015_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα_9

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα επιτροπή, στην  αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Σιάχος

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76