UA-49499200-1

ΕΛΤΑ: Δημιουργία «πακέτων» προμήθειας ρεύματος και ταχυδρομικών υπηρεσιών

5.12.2015_Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κορινθία

Τους λόγους για τους οποίους τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν να εισέλθουν στην αγορά των υπηρεσιών παροχής ενέργειας παρέθεσε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Κωστής Μελαχροινός. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Μελαχροινός αναφέρθηκε στη δημιουργία ελκυστικών «πακέτων» που θα πε- ριλαμβάνουν το συνδυασμό προμήθειας ρεύματος και υπηρεσιών ταχυδρομείου.

Ο συνδυασμός αφορά τόσο τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως ανάγκη υπηρεσιών κούριερ κ.λπ., όσο και τους οικιακούς καταναλωτές οι οποίοι παραλαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ τη σύνταξή τους, τα φάρμακά τους κ.λπ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μελαχροινός, ο φάκελος για την παροχή υπηρεσιών παροχής ενέργειας 350 MW υποβλήθηκε το Δεκέμβριο για αδειοδότηση στη ΡΑΕ. Όμως για να προχωρήσει το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στη λιανική αγορά ενέργεια απαιτείται η λήψη της σχετικής άδειας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με τον κ. Μελαχροινό να υποστηρίζει πως η διαδικασία προχωρά κανονικά. Πρόσθεσε ότι τα ΕΛΤΑ θα απευθυνθούν στους καταναλωτές-πελάτες της χαμηλής τάσης πανελλαδικά. Η επέκταση της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας, κατά τον κ. Μελαχροινό, συμβάλλει στην κάλυψη του μνημονιακού στόχου για περιορισμό των μεριδίων της ΔΕΗ, ενώ μεγάλο μέρος από την κερδοφορία της επιχείρησης θα επιστρέφει εκ των πραγμάτων και πάλι στον πολίτη, αφού ως δημόσια επιχείρηση τα ΕΛΤΑ εξασφαλίζουν έσοδα για το δημόσιο αλλά και έσοδα από τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία, σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η ωφέλεια του καταναλωτή και ο συνδυασμός ρεύματος και υπηρεσιών, από τις ήδη παραγόμενες από τα ΕΛΤΑ, προς τους μελλοντικούς πελάτες. Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλους τους καταναλωτές-πελάτες της χαμηλής τάσης πανελλαδικά. Αποφεύγεται έτσι η εκχώρηση μιας ολόκληρης περιοχής ή μιας μεγάλης κατηγορίας πελατών συγκεκριμένης κατανάλωσης με ότι επιπτώσεις έχει αυτό και για τους παραγωγούς και για τους πελάτες. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει η βεβαιότητα στους πελάτες μας πως τα ΕΛΤΑ με τους 3 αιώνες που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μελαχροινός.

Σημειώνεται πως η μείωση των τιμών φυσικού αερίου και η προοπτική των δημοπρασιών ποσοτήτων ηλεκτρισμού από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ έχουν αναθερμάνει τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τις εταιρείες να δραστηριοποιούνται όλο και πιο έντονα, σε επίπεδο μάρκετινγκ και προσφορών, ενώ νέες εταιρείες ετοιμάζονται να εισέλθουν στην αγορά, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα όπως εκτεταμένο δίκτυο λιανικής, εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών κλπ με στόχο τη στη δημιουργία ενιαίων δικτύων πώλησης των υπηρεσιών «κοινής ωφέλειας».

Εξάλλου, σε όλη τη διάρκεια του 2015 οι εναλλακτικοί πάροχοι αυξάνουν με σταθερό ρυθμό τα μερίδια τους, με οδηγό την Μέση Τάση, έχοντας συνολικά διπλασιάσει τη θέση τους στην αγορά από τις αρχές του έτους φθάνοντας στο τέλος του Νοεμβρίου 5,7% με τη ΔΕΗ να έχει το υπόλοιπο 94,13%. Ειδικότερα, οι καθετοποιημένες επιχειρήσεις (Ηρων, ELPEDISON, Protergia) συγκεντρώνουν συνολικά το 4,5% περίπου της αγοράς, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό του 1% συνολικά μοιράζονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην προμήθεια (GREEN, Watt and Volt, NRG, Volterra).

Πηγή: portal.tee.gr

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76