UA-49499200-1

Ελληνική διάκριση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου

9.10.2014_Ελληνική διάκριση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμουΤην τρίτη θέση κατέκτησε το ελληνικό γραμματόσημο Europa 2014 στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου της «PostEurop», σε σύνολο 53 συμμετοχών, που φέτος διαγωνίσθηκαν με κοινό θέμα τα «Εθνικά Μουσικά Όργανα».
Στα 23 χρόνια του διαγωνιστικού αυτού θεσμού, η ειδική σειρά γραμματοσήμων «EUROPA» εκδίδεται κάθε χρόνο με κοινή θεματολογία για όλες τις χώρες μέλη της «PostEurop», στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που ανακοινώθηκαν στη γενική συνέλευση της PostEurop στο Σαν Μαρίνο, ανέδειξαν στην πρώτη θέση τη Σερβία και στη δεύτερη θέση την Τουρκία.  Το ελληνικό γραμματόσημο απεικονίζει την ιστορική συνέχεια της κρητικής λύρας, από τα χέρια του Απόλλωνα, όπως παρουσιάζεται σε αρχαίο αγγείο που φυλάσσεται στο Μουσείο των Δελφών, μέχρι σήμερα, στα χέρια των σύγχρονων λυράρηδων.
Ξεχώρισε για τις εναλλαγές των έντονων χρωμάτων, την ιστορική παράδοση που απεικονίζει και την μελωδικότητα που αναδύει, κερδίζοντας την προτίμηση των φίλων του γραμματοσήμου από όλη την Ευρώπη που ψήφισαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της «PostEurop» και του χάρισαν την πανευρωπαϊκή διάκριση.

Η βραβευμένη ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROPA 2014 διατίθεται στα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι τις 18 Μαΐου 2015, εκτός εάν εξαντληθεί νωρίτερα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76