UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκαν στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο

Ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός Νεάπολης
Ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός Νεάπολης

Δυο σημαντικά έργα τα οποία αποτελούσαν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νεάπολης, έγιναν πραγματικότητα. Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, έγιναν στη Νεάπολη τα εγκαίνια του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου.

Το Νηπιαγωγείο Νεάπολης
Το Νηπιαγωγείο Νεάπολης

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_1

Διπλά εγκαίνια, για δύο κτίρια τα οποία έρχονται να αναβαθμίσουν την περιοχή  και παράλληλα να προσφέρουν ουσιαστική γνώση και μόρφωση, κάτι που τόνισε ιδιαίτερα η προϊσταμένη του Α’ Νηπιαγωγείου λέγοντας: «Η ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των νηπίων, προσφέροντάς τους ένα άριστο σχολικό περιβάλλον στη τρυφερή ηλικία που βρίσκονται και συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας».

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_1
Ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός Νεάπολης

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_2 9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_3

Η προϊσταμένη του Β’ Νηπιαγωγείου από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με συντονισμένη προσπάθεια, όραμα, αγάπη και μεράκι στην ανέγερση αυτών των σύγχρονων μονάδων, οι οποίες όπως είπε «αποτελούν κόσμημα για τον τόπο», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ως μέλη της τοπικής κοινωνίας αισθανόμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο δεκαετιών, δίνοντας στα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει».

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_3 9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_5 9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_4

Στα εγκαίνια παρεβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_2

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεγχάρη τον κ. Περιφερειάρχη, την κα Αντιπεριφερειάρχη, καθώς επίσης και τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, διότι κατάφερουν να υλοποιήσουν ένα τόσο σπουδαίο έργο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έτσι σήμερα δίνουν τα χέρια τους όλοι, ενώνουν τις καρδιές τους και χαίρονται γιατί η προσπάθειά τους εστέφθη από επιτυχία». Ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν το κτίριο, αλλά παράλληλα να το χαρούν και οι γονείς διότι όπως είπε «βρήκαν συνεργάτες στην ανατροφή των παιδιών τους».

Ο κ. Δαβάκης εξέφρασε την συγκίνηση και τη χαρά του γι αυτό το έργο το οποίο είναι όπως τόνισε προϊόν συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το έργο αυτό δείχνει πως όταν ενώνουμε τα χέρια μας και συνεργαζόμαστε, μπορούμε να πετύχουμε τέτοια εκπληκτικά αποτελέσματα».

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_4 9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_5

Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η παρουσία του τονίζει μεταξύ των άλλων «πως οτι επιτεύχθηκε στο Δήμο αποτελεί έκβαση της εξαιρετικής συνεργασίας, της μεγάλης προσπάθειας αλλά και της αγωνίας που έχουμε για να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους πολίτες». Ανέφερε ότι οι αυτές οι σχολικές δομές θα βοηθήσουν πάρα πολύ τη κοινωνική συνοχή του τόπου επισημαίνοντας: «Εύχομαι οι υποδομές αυτές να είναι υποδομές ανακούφισης αλλά και υποδομές εγρήγορσης, γιατί ο πατριωτισμός δεν είναι μια κουβέντα των λόγων, αλλά είναι αυστηρά η θεωρία των πράξεων».

Η κα Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίηση της γιατί σε μια περίοδο που δοκιμάζονται τα πάντα εγκαινιάζονται δύο σύγχρονα σχολικά κτίρια, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο. Επίσης εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι δομές αυτές θα προσδώσουν δυναμική και ανάπτυξη στο τόπο.

9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη  το Νηπιαγωγείο_6 9.12.2015_Εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός_6

Ο κ. Τριχείλης τέλος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για την κατασκευή αυτών των σχολικών μονάδων, οι οποίες όπως είπε είναι προϊόν της πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια αλλά και με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισήμανε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο χώρο της παιδείας όχι μόνο με την ανέγερση νέων κτιρίων (Νηπιαγωγείο Μονεμβασίας, Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων), αλλά και με μικρές και μεγάλες επεμβάσεις σε κάθε σχολική μονάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη δουλειά, η οποία δεν φαίνεται τόσο όσο φαίνονται αυτά τα νέα κτίρια, με σημαντικές παρεμβάσεις και έχουμε καλύψει τις βασικές ανάγκες σε κάθε σχολική μονάδα».

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76