UA-49499200-1

Είναι το κριθάρι η νέα υπερτροφή;

12.2.2016_Είναι το κριθάρι η νέα υπερτροφή;

Το κριθάρι φαίνεται ότι περιορίζει την όρεξη και ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος βοηθώντας να προληφθεί η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά, σύμφωνα με έρευνα.

Το κριθάρι ίσως είναι η λύση για το αδυνάτισμα και φαίνεται ότι βελτιώνει την υγεία μας πολύ γρήγορα, μέσα σε μόλις 3 ημέρες λένε οι ειδικοί. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Lund στη Σουηδία βρήκαν ότι το μυστικό βρίσκεται στο μείγμα φυτικών ινώνπου υπάρχουν στο κριθάρι.

Για να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι το κριθάρι μειώνει την όρεξη για φαγητό και το σάκχαρο στο αίμα και ταυτόχρονα τον κίνδυνο για την εκδήλωση διαβήτη και καρδιαγγειακών, οι ειδικοί εξέτασαν μία ομάδα υγιών μεσηλίκων εθελοντών για μία περίοδο 3 ημερών.

Ζήτησαν από τους εθελοντές να τρώνε ψωμί φτιαγμένο από κριθάρι (σε ποσοστό 85%) 3 φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Έντεκα με δεκατέσσερις ώρες μετά το τελευταίο τους γεύμα οι συμμετέχοντες εξετάζονταν σχετικά με δείκτες που επηρεάζουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη διαβήτη και καρδιαγγειακών.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν μεγάλη σχετική βελτίωση στους συμμετέχοντες. Θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την κατανάλωση κριθαριού αυξάνονται τα καλά βακτήρια στο έντερο και απελευθερώνονται σημαντικές ορμόνες, που αυξάνουν τον μεταβολισμό και μειώνουν την όρεξη.

Πηγή: vita.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76