UA-49499200-1

Δικογραφία σε βάρος 55χρονου για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου

20.7.2015_Απετράπη αυτοκτονία 25χρονου μέσω του Cyber Alert

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απειλής, εξύβρισης, απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 35χρονης από 55χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 35χρονη, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος, με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών (μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και γραπτών μηνυμάτων, της απέστειλε μηνύματα με υβριστικό, συκοφαντικό και απειλητικό περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 55χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων.

Χθες (05-08-2015) το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 55χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Κατά την επιτόπια έρευνα, ο 55χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς τα επίμαχα μηνύματα και αποδέχθηκε τις πράξεις του.

Το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76